Polyether

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

polyetherPolyether kussens

Polyether is vooral een betaalbaar materiaal voor het opvullen van uw zitkussens. Wanneer de zitkussens veel en intensief worden gebruikt is het beter om te kiezen voor koudschuim.

Voor stevige zitkussens kunt u denken aan polyether sg 40. Vanwege de hardheid van het materiaal is het zeer geschikt voor bijvoorbeeld zittingen van eetkamerstoelen en andere dunne zitkussens van circa 3 á 4 cm.

Wanneer u medium kussens zoekt kunt u denken aan een polyether sg 35 firm. Dit materiaal is prima geschikt voor een medium gevuld zitkussen vanaf 5 cm dikte.

Voor rugkussens kunt u denken aan medium stevig polyether sg 25. Of voor zeer stevige rugkussens aan een sg 35. Wilt u soepele rugkussens uitgevoerd in polyether dan adviseren we de sg 40 soft te nemen.

Wat is sg of soortelijk gewicht?

Soortelijk gewicht is het gewicht van het materiaal per kubieke meter. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld een schuim sg 40 een gewicht van 40 kilo per kubieke meter heeft. Het soortelijk gewicht zegt niets over de hardheid van het materiaal maar wel over de duurzaamheid en veerkracht. Hoe hoger het soortelijk gewicht hoe zwaarder en duurzamer het materiaal is.

In de meeste bankstellen die u kunt kopen bij een meubelwinkel zit een polyether met een sg 35 in de zitkussens en een sg 25 in de rugkussens. Na circa 4 á 5 jaar ontstaat er denisiteit verlies waardoor het kussen zijn veerkracht kwijtraakt. Ook ontstaat er vaak kuilvorming, vooral op de plekken waar het meest wordt gezeten. Om de zitkussens op te peppen kan er een presskern bij worden gezet waardoor het kussen voller en strammer wordt. Veelal is dit een voordelige oplossing om uw bank langer mee te laten gaan.

Maar het is natuurlijk beter om de oude vulling te vervangen en een nieuwe koudschuim vulling te laten plaatsen. Dit is een veel duurdere oplossing maar het zitcomfort is dan voor 10 jaar zeker bijgesteld, uiteraard afhankelijk van hoe intensief de zitkussens worden gebruikt.

 

Polyether was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl