Uw schuimrubber onderhouden; hoe en waarom!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Schuimrubber onderhouden zorgt ervoor dat je kussens langer mee gaan. Maar waarschijnlijk heb je daar nog nooit van gehoord..hoe doe je dat dan?

Schuimrubber onderhouden

Om schuimrubber van je kussens te onderhouden is omkeren van belang. Vooral bij losse kussens met een schuimrubbervulling is het toverwoord omkeren. Dit kan elke week bij intensief gebruik of elke maand wanneer er maar weinig gebruik van wordt gemaakt. Naast omkeren is ook het kussen van plaats wisselen ook van belang. Wissel dan het kussen van jouw favoriete plaats met het kussen van een plek die weinig wordt gebruikt. Zo ben je er zeker van dat elk kussen goed ingezeten en optimaal gebruikt is voor er kuilen ontstaan.

Schuiven van de hoes

Een los kussen heeft ook een losse hoes, met het nadeel dat de hoes kan gaan schuiven over de vulling. De voornaamste reden is dat de vulling vaak net te klein is gemaakt, met meer ruimte in de hoes als gevolg. Ook de manier waarop het kussen wordt gebruikt zorgt voor meer schuiven. Sommige mensen zitten niet op hun bankstel maar liggen op hun bankstel; dan wrijf je de hoes als het ware om het kussen heen. Het gevolg is dat het schuimrubber sneller slijt. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn ouders altijd zeiden: ‘Ga normaal zitten, een bank is om op te zitten niet om op te slapen!’. Ik denk dat tegenwoordig niemand dat meer tegen zijn kinderen zegt;-).

Vocht en schuimrubber

Wordt ’t schuimrubber per ongeluk nat? In dat geval, laat het schuimrubber altijd snel goed drogen; zo voorkom je meer schade. Haal, indien mogelijk, de hoes eraf en laat het schuimrubber goed ventileren en drogen. Laat het schuimrubber niet in de volle zon liggen; daar kan schuim minder goed tegen. Uiteraard is het beter om te voorkomen dat het schuimrubber nat wordt. Ook condens kan met de kussens aan de haal gaan. Haal kussens die in de caravan, boot of in een camper worden gebruikt in de winter naar binnen. Leg de kussens op een goed geventileerde en droge plek neer. Hiermee voorkom je dat het schuimrubber gaat stinken of muf begint te ruiken; ontgeuren is dan te voorkomen.

Tip om je schuimrubber gevulde matrassen te onderhouden

Tip om je schuimrubber gevulde matrassen te onderhoudenNaast zitvlakken zijn ook matrassen gebaat bij regelmatig omkeren. Van het hoofd naar voeteneind en van links naar rechts. Hoe vaker je keert; des te langer gaat het matras mee. Ook het matras regelmatig op de smalle kant neerzetten en dan schuin tegen de muur laten rusten is goed voor het matras. Op die manier kan het transpiratievocht goed verdampen. Zo blijft het matras schoon en fris.


Uw schuimrubber onderhouden; hoe en waarom! was last modified: april 18th, 2019 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Uw schuimrubber onderhouden; hoe en waarom!”
2 comments to “Uw schuimrubber onderhouden; hoe en waarom!”
  1. ik heb de hoes van de caravankussens gehaald en gewassen maar zou ook graag het kale schuimrubber reinigen. Is natriumbicarbonaat (baksoda) hier ook een oplossing voor in combinatie met daarna stofzuigen of tast de natriumbicarbonaat het schuimrubber aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *