Vlokkenvulling

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

vlokkenvullingVlokkenvulling worden steeds meer toegepast in bankstellen. Voornamelijk in rugkussens, maar ook steeds meer in zitkussens.

Nadelen vlokkenvulling

Nadeel van een losse vulling is dat u het kussen vaak moet opschudden. U kunt het vergelijken met een hoofdkussen op bed. Nu worden er in een zitkussen met losse vulling bijna altijd zogenaamde ‘kamers’ gemaakt, om te voorkomen dat de vulling gaat ophopen of verschuiven. Maar dan nog moet u het kussen regelmatig opschudden. Bij intensief gebruik is, om comfortabel te zitten, dat elke dag nodig.

Het wordt wel vervelend wanneer u een losse vulling in de vaste rugkussens van uw bank heeft. Opschudden is dan bijna niet te doen, waardoor na verloop van tijd de rugkussens er uitzien als lege zakken.

Als losse vulling kunnen verschillende materialen worden gebruikt:

Ook combinaties van bovenstaande materialen komen voor. Welk materiaal u ook gebruikt, een losse vulling moet altijd regelmatig worden opgeschud. Daarnaast zal, na verloop van tijd, een losse vulling zijn comfort kwijtraken waardoor het moet worden bijgevuld. Maar u kunt dan ook overwegen om toch maar een vaste vulling in het kussen te laten plaatsen. Wilt u dan toch het comfort van een losse vulling maar niet het eeuwige opschudden van het kussen, dan kunt u kiezen voor een zachte vaste koudschuim vulling met een hoog soortelijk gewicht.

 

Vlokkenvulling was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl