Welk type leder heeft mijn bank

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

welk type leer

Hier vindt u enkele tips om te ontdekken welk type leder uw bank zou kunnen zijn. Hoe onderzoekt u welk type leder er op uw bank zit?

Enkele tips om te onderzoeken om welk type leder het gaat.

Krab voorzichtig met de nagel op een niet zichtbaar stuk van de bank (bijvoorbeeld onderkant of achterkant kussen) over het leder. Als er een duidelijke zichtbare kras ontstaat heeft u meestal te maken met wax of geolied leder. Is de kras niet of minimaal zichtbaar en is het leder glad en egaal dan heeft u meestal te maken met vol aniline leder.
Maak uw vinger nat en houdt deze circa 7 seconden op een vaste, niet zichtbare, plek op het leer. Als de donkere plek die is ontstaan na circa15 seconden niet meer te zien is, heeft u te maken met afgedekt leder of semi aniline leder. Als de plek nat blijft na 15 seconden en het leder is glad en egaal, dan is het meestal vol aniline leder. Maar heeft het leder een velours uiterlijk/effect dan is het nubuck, suède, piloten of microleder.

Natuurlijke beschadigingen van de lederhuid

De huid van een dier wordt gekenmerkt door de leefomstandigheden en weersinvloeden waar het dier mee te maken heeft gehad. De dieren zullen insectenbeten, schrammen, wonden of ziektes oplopen tijdens het leven en dit laat littekens achter op de huid.
De beste huiden worden dus geselecteerd, dus waar niet of nauwelijks beschadigingen op de huid voorkomen. Dieren die uit een leefgebied komen waar geen omheining is van prikkeldraad, hebben in het algemeen de minste beschadigen in de huid.
Echter volkomen gaven huiden bestaan niet en op elk lederhuid zal wel ergens littekens te zien zijn. Het blijft een natuur product waar leven vanaf is te lezen. Een zichtbaar litteken betekend niet dat het leder op deze plek zwakker zal zijn.

welk type lederBekende kenmerken van leder

Kleine oppervlakte beschadigingen, die door insectenbeten zijn ontstaan zullen zichtbaar zijn.
Genezen wonden zullen op de oppervlakte op hetzelfde niveau liggen als de rest van de lederhuid. Alleen door de glans van de genezen wond zal het iets meer glanzen.
Ook nek plooien zijn 3-4 mm brede lijnen, die een grovere nerf hebben als de omgeving van de huid.
De structuur verschillen zijn plekken waar de nerf een fijnere structuur heeft en overgaat naar grovere oppervlakte, bijvoorbeeld de buikdelen aan de zijkanten.
De ruwe- en mestplekken zijn plaatsen waar het leder een zeer fijne structuur heeft. De oppervlakteglans is matter, en kleurverschillen zijn duidelijker aanwezig. Als men het leder goed bekijkt zijn de poriën duidelijk zichtbaar.
Kleine, meestal ronde plekjes van ca. 5 mm doorsnee zijn wratten die ook op de huiden aanwezig zullen zijn. Door kleurverschillen en lichtval kunnen deze plekken zichtbaar worden.
Op sommige plekken kan er een grove haarinplant aanwezig zijn. Dit is meestal pas te bekijken als het leder is opgespannen.

 

Welk type leder heeft mijn bank was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Welk type leder heeft mijn bank”
2 comments to “Welk type leder heeft mijn bank”
 1. Goedemorgen.

  Ik heb een Natuzzi bankstel (2 + 3-zits) waarvan de zittingen beschadigd zijn. Ik heb inmiddels een hoekbank gekocht en wil van het lederen bankstel af.
  Bent u daar zelf geïnteresserd of weet u toevalig een bedrijf dat eventueel interesse zou kunnen hebben?
  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groeten,

  Dick Pronk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *