Alles over de industriële woonstijl

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Betonlook pvcDe industriële woonstijl is een trend die al een tijdje populair is. Deze stijl is geïnspireerd op oude fabrieken en lofts en kenmerkt zich door een stoere, robuuste uitstraling. Als je houdt van een ruwe, industriële look, dan is deze woonstijl misschien iets voor jou. In deze blog vertellen we je alles over de industriële woonstijl.

Kleuren en materialen

De industriële woonstijl maakt veel gebruik van donkere kleuren zoals grijs, zwart en bruin. Ook zie je veel gebruik van metalen, zoals staal en aluminium, en natuurlijke materialen zoals hout en steen. Deze combinatie van materialen geeft de ruimte een stoere en robuuste uitstraling.

Meubels

Meubels in de industriële woonstijl zijn vaak groot en robuust. Denk bijvoorbeeld aan een grote, leren bank of een houten eettafel met metalen poten. Ook zien we veel gebruik van metalen kasten en rekken. Door het gebruik van deze meubels krijgt de ruimte een stoere en industriële uitstraling.

Accessoires

Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van de industriële woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan metalen lampen en klokken, leren kussens en plaids en decoratieve items van staal en ijzer. Ook zie je veel gebruik van planten en groen in deze woonstijl. Door het gebruik van accessoires krijgt de ruimte een persoonlijke en unieke uitstraling.

Vloeren

In de industriële woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van betonnen vloeren. Beton geeft de ruimte een stoere en robuuste uitstraling en past goed bij de andere materialen die gebruikt worden in deze woonstijl. Denk dan bijvoorbeeld aan iets als een betonlook pvc van Floorinq. Als je niet van beton houdt, kun je ook kiezen voor een houten vloer. Een donkere houten vloer past goed bij de industriële woonstijl en geeft de ruimte een warmere uitstraling.

Betonlook pvc

Wanden

Wanden in de industriële woonstijl zijn vaak onafgewerkt of hebben een ruwe afwerking. Denk bijvoorbeeld aan een bakstenen muur of een muur met zichtbaar beton. Ook zie je veel gebruik van metalen wanddecoratie, zoals metalen platen en frames. Door het gebruik van onafgewerkte en ruwe wanden krijgt de ruimte een stoere en industriële uitstraling.

Alles over de industriële woonstijl was last modified: april 5th, 2023 by KijkopMeubelen.nl