Anti krasvilt voor meubels

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Is het een oplossing om anti krasvilt voor meubels te gebruiken onder de poten van banken, (bureau) stoelen, en fauteuils? Vaak wel, want er zitten onder meubels doppen, glijders of wielen die niet geschikt zijn voor op een vloer.

Wat het meest herkenbaar is:

– diepe deuken/ pitten en krassen

– plaatselijke slijtage van je vloer

– lawaai wanneer je stoelen verschuift

– plakviltjes blijven niet altijd zitten en kunnen op den duur lijmresten achterlaten op je vloer

– bestaande doppen zijn versleten.

Anti krasvilt voor meubelsAnti krasvilt voor meubels

Om meubelkrassen op de vloer te voorkomen plaats je anti-krasvilt onder stoelpoten. De stoel kun je dan makkelijk schuiven zonder dat deze veel geluid maakt. Zorgeloos kun je gebruikmaken van je meubels zonder elke keer te denken dat er schade aan de vloer optreedt. En denk ook eens aan zwenkwieltjes met een zachte mantel in plaats van aan een grote kunststof mat op een vloer.

Beschadiging door meubels

Krassen en deuken door poten van meubels zijn de meest voorkomende beschadigingen op houten vloeren. Dit is gemakkelijk te voorkomen door anti krasvilt voor meubels aan te brengen onder de poten. Toch blijkt het aan te raden om meubels niet teveel over een vloer te schuiven, ook wanneer anti krasvilt voor meubels onder poten zijn aangebracht. Deze vilten zullen namelijk na verloop van tijd niet meer zo goed vastplakken, en wanneer je zonder op te letten het meubelstuk verschuift, kan er toch een kras ontstaan. Dus hou dit wel in de gaten en vervang tijdig het vilt. Het zou zonde zijn immers als een vloer toch beschadigd wordt!

Anti-slip voor vloerkleden

Tapijten en vloerkleedjes zie je vaak op houten vloeren, maar ook deze tapijten en vloerkleedjes kunnen krassen aan een vloer veroorzaken. Daarom is het aan te raden om anti-slip ondertapijt aan te brengen aan de onderkant van het kleed of tapijt. Op deze manier verschuift het kleed niet, en struikelt u niet over het vloerkleed.

anti krasvilt voor meubelsEr zijn verschillende manieren om meubels te voorzien van anti-slip onder een vloerkleed en er zijn verschillende anti-krasvilten voor onder meubels. Ze zijn overigens ook in verschillende maten en vormen te verkrijgen. Let bij uw keuze ook op dat de juiste bescherming wordt gebruikt bij het type vloer in huis.

Geschreven door Faisca van der Kleij

 

Anti krasvilt voor meubels was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.