Anti krasvilt voor meubels

Is het een oplossing om anti krasvilt voor meubels te gebruiken onder de poten van banken, (bureau) stoelen, en fauteuils? Vaak wel want er zit een dop, glijder of wiel onder die niet geschikt is op een vloer.

Wat het meest herkenbaar is:

– Diepe deuken/ pitten en krassen

– plaatselijke slijtage van je vloer

– stoelen maken lawaai wanneer je ze verschuift

– plakviltjes blijven niet altijd zitten en kunnen op ten duur lijmresten achter laten op je vloer

– bestaande doppen zijn versleten

Anti krasvilt voor meubelsAnti krasvilt voor meubels

Meubels krassen de vloer maar met het plaatsen van een anti krasvilt voor meubels kan je b.v. stoelen makkelijk schuiven zonder dat deze veel geluid maken. Zorgeloos gebruik maken van je meubels zonder elke keer te denken dat er schade aan de vloer wordt gemaakt. En denk ook eens aan zwenkwieltjes met een zachte mantel in plaats van een grote kunststof mat op een vloer.

Beschadiging door meubels

Krassen en deuken door poten van meubels zijn de meest voorkomende beschadigingen bij houten vloeren. Het is gemakkelijk om deze risico’s te ontlopen door anti krasvilt voor meubels aan te brengen onder de poten. Daarnaast is het aan te raden dat meubels niet teveel over een vloer heen schuift. Ook wanneer de anti krasvilt voor meubels onder poten zijn aangebracht. Deze vilten zullen namelijk na verloop van tijd niet meer zo goed vastplakken, en wanneer je zonder op te letten het meubelstuk verschuift, kan er toch een kras ontstaan. Dus hou het na enige tijd wel in de gaten dat je dit vervangt. Het zou zonde zijn dat een vloer dan toch beschadigd!

Anti slip voor vloerkleden

Tapijten en vloer kleedjes zie je vaak terug bij  mensen thuis met houten vloeren, maar ook deze tapijten en vloer kleedjes kunnen krassen aan een vloer veroorzaken. Daarom is het aan te raden om anti-slip ondertapijt aan te brengen aan de onderkant van het kleed of tapijt. Aangezien het op deze manier niet gaat schuiven, want het zou heel vervelend zijn om over een vloer kleed te struikelen.

anti krasvilt voor meubelsEr zijn verschillende manieren om  meubels te voorzien van bijvoorbeeld anti-slip onder de vloerkleed en anti krasvilt voor meubels die overigens ook in verschillende maten en vormen te verkrijgen zijn. Let hierbij op dat de juiste bescherming wordt gebruikt bij het type vloer in huis.

Geschreven door Faisca van der Kleij

Anti krasvilt voor meubels was last modified: oktober 26th, 2016 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *