Antiek onderhoud

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

antieke stoel met witte poesVorige week was ik weer eens op bezoek bij mijn tante. Ik geloof dat ik al eens eerder over haar verteld heb, maar voor degenen die het niet weten, mijn tante is 93, en woont nog op zichzelf en doet eigenlijk alles nog zoals ze dat de afgelopen decennia heeft gedaan. Een fitte kwieke dame dus.

Tante

Mijn tante had 2 broers en een zus; die zijn helaas allemaal overleden. Zelf is ze nooit getrouwd geweest, en ze heeft ook nooit kinderen gehad. Ze heeft het haar hele leven vooral alleen moeten doen. En om eerlijk te zijn, dat was niet makkelijk. Ze bleef al die tijd thuis wonen, en kreeg dus de zorg over haar ouders erbij, naast een zeer goede baan. En, ook bijzonder, ze bleef al die tijd in het ouderlijk huis wonen.

Prachtstukken

En dat is nou waar ik het even over wil hebben, dat ouderlijk huis. Want dat huis is dus al een paar honderd jaar oud, en al bijna net zo lang het thuis voor onze familie. Of dan toch voor mijn tante, haar broer (mijn vader) en hun voorouders. En in dat huis staan dus een paar juweeltjes van meubelen. Echt prachtstukken.

Bedstee

Zo is er een antiek bureau met allemaal kleine laatjes, en natuurlijk een paar geheime vakken. Die liet mijn opa mij vroeger wel eens zien, ik was natuurlijk enorm gefascineerd, dat mag duidelijk zijn. Er hangen verder ook een paar grote antieke klokken, geen meubelen, dat weet ik, maar toch. Er staat een Chesterfield bank die al meer dan honderd jaar is, en er is een bedstee die ik weet niet hoe oud is.

Onderhoud

Een nou kom ik bij mijn punt voor vandaag, het onderhoud. Want naast al die mooie stukken die ik al noemde, staan er ook nog eetkamerstoelen, een bidstoeltje, een linnenkast, een ladekast, en nog wat antieke meubelen. En die moeten onderhouden worden.

Mocht u nou net als mijn tante ook antieke meubelen van hout hebben? Dan raad ik echt onze antiekwas aan. Dat is een prima middel om uw antieke meubelen in topconditie te houden.

Kijk maar eens in onze online winkel, of neem contact op.

We helpen u graag!

Antiek onderhoud was last modified: februari 24th, 2022 by Kim Sneijder