Niet te missen badkamermeubels!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Badkamermeubels met een wastafel wordt dagelijks veel gebruikt. Ben jij iemand die veel waarde hecht aan het ritueeltje bij de spiegel? Lees dan de volgende tips door.

Houten badkamermeubels

BadkamermeubelsOmdat je badkamer veel wordt blootgesteld aan vocht, is het verstandig om bij de inrichting te kiezen voor duurzaam materiaal. Ben je zodanig fan van houten meubels dat je deze zelfs in de badkamer terug wilt laten komen? Kies dan voor een houtsoort dat behandeld is, zodat je geen kringen of vlekken van tandpasta of water op je badkamermeubel krijgt. Wil je graag een functionele wasbak die het water snel laat wegstromen, dan kun je kiezen voor een strak model.

Plaatmateriaal

Bij moderne badkamermeubels wordt plaatmateriaal het meest gebruikt. De kwaliteit hangt af van de samenstelling, de constructie en de afwerking. HDF bijvoorbeeld geldt als een hoogstaande materiaalsoort, gevolgd door MDF, een iets zachtere variant.

Badkamermeubel kopen

Sta je op het punt om langs badkamermeubels te struinen? Houd dan de volgende zaken in gedachten:

  • Zijn de openingen voor de afvoer geschikt voor jouw badkamer?
  • Is de muur van jouw badkamer sterk genoeg voor het badkamermeubel?
  • Is de afstand tussen het kraangat en het begin van de wasbak groot genoeg?
  • Biedt het badkamermeubel voldoende ruimte voor handdoeken?

Badkamermeubels op maat

BadkamermeubelsDe prijs van een badkamermeubel op maat verschilt niet veel van de prijzen in sanitairwinkels. Het bijkomende voordeel is echter dat je meer mogelijkheid hebt om zelf afmetingen, materialen, kleuren en bergruimte aan te geven.

Steeds meer fabrikanten bieden deze optie van moduleerbare meubels aan, zodat ze aangepast kunnen worden aan eigenschappen die jij wenst. Niet alleen de bewegingsvrijheid in het ontwerp is een groot voordeel, ook kun je de gebruikte materialen beter controleren zodat je zeker weet dat je een kwalitatief en duurzaam meubel in huis haalt.

Niet te missen badkamermeubels! was last modified: februari 28th, 2019 by KijkopMeubelen.nl