Bankzitters

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

houten voetbalspelGisteren zat ik naar een voetbalwedstrijd op televisie te kijken. Ik houd namelijk wel van voetbal, en ben blij dat de competitie weer gaat beginnen. Want ik juich ook voor het Nederlands elftal, maar het meeste gevoel heb ik toch bij mijn eigen cluppie.

Bankzitter

Zoals ik al zei, ik zat gisteren een leuke wedstrijd te kijken, met open voetbal en veel kansen en ook veel goals. Hartstikke leuk om te zien. Nou ging het om een oefenwedstijd, best logisch zo net voor de start van het seizoen natuurlijk, maar daarbij gebeurt wel iets wat je bij een competitiewedstrijd niet ziet. Er wordt wel heel erg veel gewisseld namelijk.

Grote selectie
Bij deze wedstrijd vond de trainer het nodig om zo’n beetje al zijn spelers te laten spelen. Wat dus betekende dat er een stuk of twintig wissels plaatsvonden. En dus keken we op een gegeven moment naar de stand-in van de back-up van de reserve linksback. De vierde in de rij voor die positie dus. De camera’s brengen dan ook voortdurend de bank in beeld, en dan zie je daar al die linksbacks gebroederlijk naast elkaar zitten.

Reserve-reserve
En dat vind ik dus best raar. Dat je weet dat je de nummer 3 of 4 in de rij bent. De jonge jongens kunnen dan vaak nog wel hun partijtjes in het tweede spelen, maar de wat oudere ‘back-ups’ doen niet heel veel anders dan die bank warm houden. Nou ja, bank. Het zijn tegenwoordig eigenlijk best hele mooie stoelen. Die je dus niet eens warm hoeft te houden, want ze zijn vaak ook nog eens voorzien van verwarmde zittingen. Maar goed, de reserve-reserve dus. Wat voelt en denkt die?

Falen
Natuurlijk hoopt hij op het falen van de vaste linksback, want hij wil zelf ook spelen. Maar als dat een toppertje is, dan zit die reserve vooral langs de kant te kijken. En dat lijkt me best raar. Moet u voorstellen dat zoiets op uw kantoor ook gebeurt. U bent accountant of zo, en er moet bij een klant gewerkt worden. U gaat met een groep van 5 accountants daarheen, maar u gaat zitten kijken hoe de 4 anderen hun werk doen. U doet niks. U zit op de bank. Best raar toch?

Nou ja, in ieder geval mag die bankzitter wel van dichtbij de wedstrijd bekijken. Dat dan weer wel.

Bankzitters was last modified: augustus 10th, 2021 by Kim Sneijder