Barcelona, New York en Memphis

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

standbeeld Michael JordanIk vertelde u laatst over een door mij ‘gewenste’ stoel. Een plek waar ik graag bij had willen zijn, als een stille toeschouwer, niet om mee te doen of om mee te praten. Gewoon, als getuige van een memorabel of misschien zelfs wel historisch moment. En ik vroeg u of u dat gevoel ook kende. Nou, dat heb ik geweten. Wat een reacties, echt geweldig leuk! Ik deel er graag enkele met u.

Barcelona

Wie anders dan Anton uit Apeldoorn was de eerste die reageerde. Hij vertelde me dat hij een groot liefhebber van basketbal is. En dat zijn ‘gewenste stoel’ eigenlijk een stoeltje is. Een stoeltje in een zaal in Barcelona, op 8 augustus 1992. Waarom zult u vragen? Nou, toen speelde een sterrenensemble uit de NBA de finale basketbal op de Olympische Spelen tegen Kroatië, om goud dus. Het werd 114-85, dus een echte wedstrijd was het niet. Maar wat had Anton graag de heren Ewing, Bird, Pippen, Jordan, Malone, Barkley en Johnson (en nog wat sterren) samen aan de slag gezien. Lijkt me een hele mooie ‘gewenste stoel’ Anton!

New York

Dan Monique uit Krommenie. Monique is dol op klassieke muziek, en daarbij is Maria Callas haar absolute favoriet. De wereldberoemde sopraan is helaas overleden, dus een live optreden zit er niet meer in. Maar wel een ‘gewenste stoel’ natuurlijk. En die stoel zou dan in New York staan, waar Callas op 29 ooktober 1956 voor de eerste keer optrad met de Metropolitan Opera, in de opera ‘Norma’ van de Italiaanse componist Vincenzo Bellini.

Memphis

Nog eentje dan. Want ook Martijn uit Leusden reageerde. Martijn is een enorme Elvis Presley fan. En ja, dan ligt het behoorlijk voor de hand dat hij graag bij een bijzonder optreden van ‘The King’ had willen zijn. Martijn kiest daarbij voor Memphis, voor het allereerste live optreden van Elvis ooit. Dat optreden was in de Bon Air Club, op 17 juli 1953. Een memorabel moment inderdaad, Martijn!

Dat waren 3 ‘gewenste stoelen’, van 3 lezers. Leuk om te lezen, dank jullie wel. Nog eentje van mij; 6 mei 1970, een stoel in het San Siro in Milaan, bij de Europa Cup finale Feyenoord – Celtic. Wat was ik daar graag bij geweest.

Maar nu u weer, laat het me maar weten!

Barcelona, New York en Memphis was last modified: augustus 24th, 2021 by Kim Sneijder