Biovera, het groene alternatief!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Biovera, het groene alternatief! Deze week kregen we een vraag van iemand binnen, die ik u graag voorleg. Of beter; het was een vraag die we nou juist zelf graag voorgelegd krijgen. Want zo’n vraag biedt ons een uitstekende gelegenheid om de voor- en nadelen van bepaalde dingen uit te leggen. Om eens wat dieper op iets in te gaan. Lees even mee …

Volmondig ja!

De vraag was eigenlijk best eenvoudig. Die was namelijk ‘Zou u mij kunnen adviseren wat het voordeel is van Biovera, is het de investering waard?’ Ik loop vast even vooruit op het hele verhaal, en geef u het antwoord op die vraag nu al: een volmondig ja! Maar nu toch even de vraag en de achtergrond toelichten.

Wat is Biovera?

Want naar aanleiding van die vraag, vraagt u natuurlijk ‘wat is Biovera?’. En dat leg ik graag even uit. Voor de vulling van kussens, banken of stoelen wordt natuurlijk vaak polyether of koudschuim gebruikt. Maar dat is eigenlijk niet zo goed voor ons milieu. Gelukkig is er een alternatief, Biovera, dat wel goedgekeurd is door Oeko-Tex. Het is gemaakt van soya olie, CFK vrij geproduceerd en van een sublieme kwaliteit die veel langer mee gaat dan polyether of koudschuim.

Duurder?

Na die uitleg kwam de volgende vraag: ‘Is Biovera het extra geld waard?’ Ook daar is een simpel antwoord op. Stel, uw bank van 10 jaar oud heeft € 5000 gekost. Met andere woorden, een afschrijving van € 500 per jaar. Tenminste, als u ‘m nu de deur uit doet natuurlijk. Maar neemt u de duurste Biovera-variant en u doet daar tien jaar mee, dan is de afschrijving maar € 125 per jaar. Da’s € 375 minder dan bij die andere bank. Interessant toch?

Veiliger

En dan nog iets; wist u dat bij verbranding van polyether of koudschuim blauwzuur vrijkomt, een ontzettend giftig gas. Het kan zelfs dodelijk zijn bij inademing, wat bijvoorbeeld bij brand in huis regelmatig gebeurt. Daarom gooien wij dan ook geen polyether en koudschuim op de vuilstort, jammer dat dit op andere plekken toch nog zo veel gedaan wordt. Jaarlijks wordt maar 40% van de 1,6 miljoen weggegooide matrassen gerecycled.

Dus; wilt u geld verdienen? Denkt u aan het milieu? Laat dan u uw kussens vervangen door Biovera. En het zit ook nog eens heerlijk!

Biovera, het groene alternatief! was last modified: januari 25th, 2022 by Kim Sneijder