De gewenste stoel

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Voordeur van een huisBent u ook de draad kwijt met al die video-on-demand diensten? Netflix, Videoland, Amazon Prime, Hulu, Disney Plus, en nog veel meer. Allemaal hebben ze ongetwijfeld prachtige content, maar ingewikkeld is het wel. Toch wil ik het over 1 van die aanbieders met u hebben: Hulu. En dan in het bijzonder een prachtig programma daarop.

Beatles

Eerst moet ik u wat bekennen. Ik ben een enorme Beatles fan. In mijn ogen is de muziek van The Beatles het beste wat de muziek heeft voortgebracht. Natuurlijk is er heel veel moois door heel veel anderen gemaakt, maar wat die 4 heren hebben gemaakt, is zo bijzonder, zo baanbrekend en vernieuwend en grotendeels zo tijdloos, daar kan niemand aan tippen.

Wolfgang en Johann Sebastiaan

Ik moet mijn vorige opmerking gelijk wat nuanceren. Want ik heb het wel over popmuziek. De klassieke muziek heeft namelijk ook enkele wonderkinderen voortgebracht, die baanbrekend en vernieuwd bezig zijn geweest. Ik denk dan in eerste instantie aan Mozart en Bach, de 2 allergrootsten. Vind ik dan toch. Maar goed, wat werk betreft is er voor deze klassiekers maar 1 concurrent binnen de popmuziek, en dat is die ene groep die in een jaar of 7 in de sixties een hele reeks absolute meesterwerkjes heeft afgeleverd.

Hulu

Terug naar Hulu. Want Hulu heeft nu een documentaire serie online gezet, waarin Paul McCartney, (voor wie het niet weet, die is van The Beatles) aan producer Rick Rubin vertelt over zijn tijd met de Beatles, over het opnemen van hun klassiekers en over nog veel meer. Maar wat me nou aan het denken zette, was die ene lege stoel. Die stoel die bij McCartney en Rubin in de studio stond.

De gewenste stoel

Want wat had ik graag op die stoel gezeten. Gewoon, er bij zijn als McCartney over de magie van The Beatles praat. Dat had ik mooi gevonden. En toen dacht ik aan andere stoelen waar ik op had willen zitten. Een stoel in de Abbey Road studio bijvoorbeeld, toen The Beatles aan het opnemen waren. En zo kwam ik op nog veel meer ‘gewenste stoelen’. Ik ga er de komende tijd wel wat met u delen.

Maar ik hoor ook graag van u. Zijn er momenten in de geschiedenis geweest waar u graag bij was geweest.

Heeft u ook zo’n ‘gewenste stoel’? Laat het me weten!

De gewenste stoel was last modified: augustus 17th, 2021 by Kim Sneijder