De nieuwste interieurtrend in tafelland: keramische tafels

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Je ziet ze meer en meer verschijnen in verschillende interieurzaken: keramische tafels. Maar wat maakt dit materiaal nu precies zo speciaal? En waarom kan dit materiaal als de perfecte vervanger van marmer beschouwd worden? Lees verder en ontdek alle voordelen over keramiek!

De look & feel van marmer, maar het gebruiksgemak van keramiek

Fan van marmer? Absoluut! Maar met kleine kinderen (of met volwassenen die wel eens durven te morsen op hun eettafel) is marmer misschien niet de ideale keuze. Je wilt natuurlijk vermijden dat jouw nieuwe design eettafel of salontafel meer een kopzorg dan een genot vormt en dat maakt de materiaalkeuze belangrijk. De voordelen van een keramische eettafel sommen we kort op:

   1. Krasvast
   2. Niet vlekgevoelig
   3. Niet breukgevoelig
   4. Hittebestendig

Ben jij iemand die wel eens zijn sleutels op tafel gooit of een glas wijn omstoot? Dan lijkt een keramische eettafel misschien wel een goede keuze. Of misschien stress je wel tijdens diners met vrienden, omdat die ene vriend(in) wel wat onhandig uit de hoek kan komen, met alle gevolgen vandien. Een keramische eettafel to the rescue, want dankzij dit materiaal ben je terug de gezellige gastvrouw/-heer die lekker relaxed blijft wanneer er zich kleine ongelukjes voordoen aan tafel.

Maar hoe houd je een keramische eettafel nu proper? Geen gedoe met dure onderhoudsproducten, want een keramische eettafel maak je simpelweg schoon met… wat water, zeep en een sponsje! Het tafelblad is niet poreus (in tegenstelling tot marmer), waardoor vlekken geen kans krijgen om in het blad door te dringen. De vlekken blijven zo op het oppervlak van de tafel.

De veelzijdigheid van keramiek

Keramiek bestaat in heel wat verschillende vormen & kleuren. De print op de keramische plaat wordt via 3D op het materiaal voorzien. Vergis je niet, in het echt lijken sommige prints als twee druppels water op marmer. Ook zijn er andere looks zoals: betonlook, travertijn, blauwe steen en zoveel meer. Ook wat betreft de vorm, is het mogelijk om zowel een ronde, vierkante, rechthoekige of ovale eettafel te kiezen. Een keramische tafel vindt daarom ongetwijfeld in elk interieur een plekje.

De nieuwste interieurtrend in tafelland: keramische tafels was last modified: december 22nd, 2020 by Kim Sneijder