De stoelen die ik mis

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

U heeft hier al veel kunnen lezen over allerlei meubelen. Bijzondere meubelen, favoriete meubelen, griezelige meubelen. Vandaag gaan we het hebben over de meubelen die we missen. Want sinds maart mis ik een behoorlijk aantal banken en stoelen.

Nee, het is niet zo dat er ingebroken is of zo, waarbij de boeven er met mijn meubelen vandoor zijn gegaan. Zou trouwens wel wat zijn als je ze dan halverwege de straat opeens tegenkomt, terwijl ze met jouw bank lopen te sjouwen. Nee, dat dus niet. Ik bedoel stoelen en banken waar ik een tijdje niet meer kan gaan zitten.

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende, de restaurantstoel. Hoe lekker is het om te genieten van een goede maaltijd in een gezellig restaurant. In mijn geval is dat vaak een stoel in een Indiaas restaurant, met een bordje Chicken Tikka Massala voor me. Het water loopt me al in de mond. En vaak is dat voorafgaand aan een bezoekje aan een andere stoel die ik mis.

Want ook het theater zit er even niet in. We zijn hier bij ons thuis dol op theater, van cabaret tot toneel, stand-up comedy of musicals, geef ons maar een mooie show en een lekkere stoel, en wij komen de avond wel door. Zeker na een goede maaltijd bij Taj Mahal bijvoorbeeld. Of wat dacht u van een klassiek concert? Vlak voor de eerste lock down vorig jaar maart was ik nog bij een prachtige opera, geweldig. Wel even blijven zitten, want hij duurde 3,5 uur, dus het was wel handig dat de stoelen in de Stopera comfortabel waren!

En dan die andere stoel, die we allemaal denk ik ook wel missen. De kappersstoel. Ook daar is wel weer een lijntje te trekken. Want naar zo’n opera op vrijdagavond ga je op sjiek. En daar hoort een goed geknipt koppie bij. En dus is het eerst naar de kapper voor een goede knipbeurt en als het even kan nog even de haren wassen, dan een overheerlijke maaltijd bij de Indiër en tot slot Nabucco.

Dat zijn 3 stoelen die ik mis; de eetstoel, de theaterstoel en de kappersstoel. Mist u ook nog andere stoelen? Ik ben benieuwd!

De stoelen die ik mis was last modified: januari 12th, 2021 by Kim Sneijder