De verwoede verzamelaar

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ik ga u lastig vallen met een hobby van me. Ik verzamel namelijk stripboeken. Welke, daar kom ik zo op. Eerst even iets over dat verzamelen. De meeste verzamelaars beginnen al jong. Dan willen ze nog meer knuffeldieren, extra barbiepoppen, alle speelgoedautootjes van de film ‘Cars’ of alleen maar groene knikkers. En veel mensen gaan daar mee door als ze ouder worden.

Dat kan een logisch gevolg zijn van een hobby of interesse. Je vindt Elvis Presley de beste ooit, je bent dol op tuinkabouters of, zoals ik, je vindt Suske en Wiske geweldig. Het zoeken naar dat ene ontbrekende object is voor veel mensen een boeiende bezigheid. De kick die ontstaat wanneer een object wordt gevonden die de verzameling kan vergroten of compleet kan maken is voor verzamelaars soms zelfs onbeschrijfelijk. En vreemd genoeg is daarbij de jacht eigenlijk spannender dan de prooi. Want die prooi komt maar al te vaak ergens in een kast te staan, stof te verzamelen.

En nu helemaal terug, terug naar mijn verzameling; Suske en Wiske’s. Ik zat afgelopen week weer eens wat hele oude strips te lezen, die van het begin, in de originele versie. Ik ben inmiddels bij nummer 124 aangekomen, en die gaat over een vliegend bed! Eigenlijk is het nummer 36, en kwam het album in 1959 uit, maar in 1971 verscheen in het in de nieuwe vierkleurenreeks. En in 1997 trouwens nog eens, maar dan in de reeks ‘Suske en Wiske Klassiek’. Ik heb zelf inmiddels meer dan 400 Suske en Wiske’s, een verwoede verzamelaar dus.

En dat brengt me dan bij mijn tante van 93. Ze is nogal helemaal bij, doet alles nog zelf en rijdt rond in haar auto. En waar gaat ze dan heen? U raadt het vast al, verzamelaarsbeurzen. Ze verzamelt namelijk mini meubels. Ze kreeg als klein meisje zo’n mooi poppenhuis, en dat was de start.

Sindsdien verzamelt ze kleine stoeltjes, bankjes, bedjes, kastjes, noem maar op. Het is zo erg, dat ze niet kleiner wil wonen, omdat ze dan afstand moet doen van haar verzameling. Maar het is ook geweldig om te zien hoe iemand op die leeftijd nog zo gepassioneerd met iets bezig kan zijn.

Heeft u ook zo’n passie? Ik ben benieuwd, laat het weten, en doe er een foto van uw verzameling bij!

De verwoede verzamelaar was last modified: januari 7th, 2021 by Kim Sneijder