De voordelen van elektrische raamdecoratie in jouw woning

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Er was een tijd dat mensen naar de televisie moesten lopen om van zender te wisselen. Er waren destijds slechts een handvol kanalen om naar te kijken dus het was geen groot probleem. Nu kun je eigenlijk niet meer zonder afstandsbediening, tijden veranderen… Dat elektrische raamdecoratie ideaal is voor senioren of in een hotel mag duidelijk zijn maar is het ook interessant voor thuis? Vier voordelen van elektrische raamdecoratie vind je op deze pagina.

1. Langere levensduur gordijnen

Somfy heeft een ‘no touch’ systeem bedacht voor raamdecoratie. In plaats van aan een schuifgordijn te trekken wuif je elegant voor de sensor en de raamdecoratie komt in beweging. Minder aanraking betekent minder slijtage. Je kunt de koordjes weghalen want met elektrische raamdecoratie bedien je de gordijnen met een afstandsbediening, app of geheel automatisch met een timer. Het mechanisme heeft minder te lijden, het materiaal blijft vlekkeloos schoon. Dat ziet er beter uit en je hoeft minder snel de raamdecoratie te vervangen.

2. Betere nachtrust

Je kunt de nachtrust verbeteren door prikkels weg te nemen. Dus liever geen smartphone in de slaapkamer en zo stil mogelijk in de kamer. Het raam verduisteren is een zeer effectieve methode om voortaan beter te slapen. Maar hoe weet je dan wanneer het buiten licht wordt in de ochtend? Met elektrische raamdecoratie bepaal je zelf wanneer je ontwaakt. Je kunt namelijk de verduisterende gordijnen laten openen op ieder gewenst tijdstip. Dit zorgt ervoor dat je rustig wakker wordt en niet direct in de ochtend wordt wakker geschud door een luid alarm.

3. Veiligheid

Je hebt ongetwijfeld rookmelders in huis maar zijn het ook slimme melders? Er zijn slimme rookmelders die niet alleen geluid produceren maar ook notificaties sturen naar al jouw smart apparaten. Je kunt via een thuisnetwerk ook de gordijnen laten openen bij een potentieel gevaarlijke situatie. Zo kun je bij onraad sneller de weg naar buiten vinden en hulpverleners hebben beter zicht op de woning. Gordijnen openen en sluiten via ‘triggers’ kan de veiligheid in huis aanzienlijk verhogen. Met de producten op Somfy.nl kun je de mogelijkheden van elektrische raamdecoratie nog veel verder uitbreiden. Zo kun je de gordijnen koppelen aan het alarmsysteem of een IP-camera.

4. Comfort

Laten we ook zeker het comfort niet vergeten. Het begint te schemeren en je zit geconcentreerd te werken aan tafel. De verlichting gaat aan en de gordijnen sluiten zonder dat je iets hoeft te doen. Dit is mogelijk op basis van een timer of een lichtsensor. Nog een voorbeeld: Je zit een film of sportwedstrijd te kijken in de middag terwijl de zon binnen schijnt. Je geeft jouw slimme luidspreker opdracht om de gordijnen aan de achterzijde van de woonkamer te sluiten en het gebeurt direct. Is dat een beetje lui of gewoon heel slim? Wat voor één persoon bittere noodzaak is zal voor een ander gewoon extra comfortabel zijn in huis.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van elektrische raamdecoratie in jouw woning. Met name de combinaties die mogelijk zijn met andere ‘slimme’ apparaten en toepassingen maken gordijnen met elektrische aansturing interessant. Uiteindelijk bepaal jij welke mogelijkheden passen binnen jouw woning en leefstijl.

De voordelen van elektrische raamdecoratie in jouw woning was last modified: november 11th, 2022 by KijkopMeubelen.nl