De voordelen van led verlichting

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Led verlichting: nadelen weggewerkt!

De voordelen van led verlichtingDe nadelen die in de beginfase van de leds de kop opstaken, zijn amper nog van tel. De hogere aanschafprijs verdient zich immers snel terug. Verder zijn leds ook in diverse maten en de meest intense en warme kleuren te verkrijgen, zodat er geen sprake meer is van “kil” licht. De warmte van de led lamp, aanvankelijk een probleem want nadelig voor de levensduur ervan, wordt door een intern koelelement afgevoerd, zodat ook die hindernis is weggewerkt. Verder is er voor elke gebruikelijke verlichting wel een led alternatief voorhanden. Lees snel meer over de voordelen van led verlichting.

Leds worden de norm!

Leds hebben zoveel voordelen dat ze de conventionele verlichting zoals gloei- en spaarlampen zullen doen vergeten. Ze zijn energiezuinig (meer dan 80% van de energie wordt in licht omgezet tegenover 10% bij de traditionele gloeilamp) en gaan veel langer mee (geen gloeidraad!). Hoe langer de led lamp brandt, hoe voordeliger! Een led wordt niet heet wat ze veel minder brandgevaarlijk maakt. De led heeft geen opstart- of opwarmtijd nodig en geeft dus meteen 100% licht wat handig is in ruimten waar je maar even moet zijn. Leds geven bovendien helder en rustig licht zonder te “flikkeren”.

Voordelen van led verlichting: enorm duurzaam en milieuvriendelijk

Led verlichting is goed voor het milieuAls je wat geeft om het milieu en het klimaat, kies je voor leds! Naast de lange levensduur en de beperking van het energieverbruik, zijn leds bijna 100% recycleerbaar. De productie gebeurt immers zonder kwik en zwavel. Informeer je vooraf ook goed of je niet kan genieten van een belastingvoordeel hierdoor.

De toepassingen van leds zijn quasi onbeperkt!

Led paneelDe tijd dat leds enkel werden gebruikt in indicatielampjes of koplampen is voorgoed voorbij! De keuze voor leds is zeer interessant zowel in de privé sfeer als in bedrijfsomgevingen. Zo kan je ook grote oppervlakten efficiënt verlichten via led panelen die de bestaande tl lampen kunnen vervangen.

In de voedingsindustrie zijn leds de beste keuze. Ze zijn bijzonder efficiënt in koude omgevingen (koel- en vriesruimten) en vervoeren geen warmte via de straling. Bovendien geven leds geen UV- en IR- straling af, wat minder risico inhoudt op het verbleken van kleuren. Ook ondervind je veel minder hinder van insecten die door UV- straling worden aangetrokken. Verder zijn leds erg robuust, schokbestendig en spatwaterdicht, een uitstekende eigenschap in bijvoorbeeld fabrieken, ateliers, magazijnen enz. maar ook gewoon bij je thuis!

De voordelen van led verlichting was last modified: mei 16th, 2019 by KijkopMeubelen.nl