Don Giovanni

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

rode theaterstoelen voor een podiumWat had ik er naar uitgekeken zeg; de opvoering van de opera ‘Don Giovanni’, met muziek van Wolfgang Amadeus Mozart. Hij zou opgevoerd worden in de Stopera in Amsterdam.

Maatregelen

Maar ja, u heeft het wel meegekregen, er zijn weer extra maatregelen ingesteld. En die maatregelen betekenen onder andere geen voorstellingen met meer dan 1250 man. En ik had kaartjes voor cabaret, concerten en opera’s, allemaal tussen de persconferentie en oudjaar. En de eerstvolgende voorstelling was Don Giovanni, een week nadat de nieuwe regels ingingen. In de Stopera, met 1600 stoelen. 350 te veel dus.

Don Juan

Ik was zo blij geweest toen ik de kaartjes kocht, want zo’n stoeltje in de Stopera, bij een mooie opera, dat is toch 1 van mijn favoriete stoeltjes. Ik moet altijd wel een beetje leuren met dat tweede kaartje, want mijn familie en vrienden zijn niet zo van de opera. Maar het was me weer gelukt, ik zou met iemand naar Don Giovanni gaan. Don Juan dus. Maar ja, die 1600 stoelen hè?

Geen mail

Op de website van de Nationale Opera stond al snel dat er mailtjes verstuurd zouden worden. Ik dus wachten En wachten. En wachten. Ik werd steeds zenuwachtiger, zou ik naar de opera kunnen? Zou mijn stoeltje er nog zijn voor mij? Ik had geen idee, en ik kreeg geen mail.

Communicatie

De dag voor de voorstelling heb ik toch maar gebeld, ik wilde nu wel weten of ik wel of niet kon komen. ‘Er zijn geen problemen hoor, voor die dag, u kunt gewoon komen’, zei de vriendelijke meneer aan de telefoon. Wel jammer dat ze dat niet even via een mailtje hadden laten weten. Was hij het mee eens, had ‘ie ook al tegen de mensen van de communicatie gezegd, hij werd nu gek van de telefoontjes, die niet nodig geweest waren.

Drie uur

Hoe dan ook, ik heb Don Giovanni gezien, en het was prachtig. In de pauze vroeg ik een medewerkster daar nog hoe dat nou opgelost was. Bleken ze gewoon de laatste 350 mensen die een kaartje hadden gekocht te hebben afgebeld. Jammer, uw stoel blijft leeg.

Maar ik wel! Mijn stoel stond klaar. En daar heb ik gebruik van gemaakt, want zo’n opera duurt wel een kleine 3 uur. Gelukkig maar dat het lekkere stoeltjes zijn, in de Stopera!

Don Giovanni was last modified: november 23rd, 2021 by Kim Sneijder