Drive-in wat?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

We hebben het al over veel stoelen gehad, maar over één belangrijke stoel nog niet; de autostoel. Want we brengen met z’n allen wat tijd door in de auto. Wist u dat een Europeaan gemiddeld 4 jaar en 1 maand doorbrengt in z’n auto? En daarvan zit ‘ie gemiddeld 2 jaar en 9 maanden zelf achter het stuur. En dat bewijst ook hoe belangrijk het is om een goede autostoel te hebben.

Maar daar gaan we het niet over hebben. Nee, we nemen het fenomeen ‘drive-In’ onder de loep. Wist u dat al in 1921 het eerste drive-in restaurant werd geopend? Dat restaurant heette Kirby’s Pig Stand, uit Texas in de VS natuurlijk. En daarmee was het hek van de dam; nu vind je die drive-in restaurants overal.

En daar bleef het niet bij. Je kunt het niet zo gek bedenken, of je kan er wel lekker in je auto zittend gebruik van maken. Maar eerst moeten we nog even aanstippen dat er een verschil is tussen drive-in en drive-through. Die drive-through is eigenlijk wat we hier een drive-in noemen. Je zit in je auto, komt bij de bestelpaal, bestelt, rijdt naar het eerste loket, betaalt, tweede loket, krijgt je eten, en wegwezen. Bij een klassieke drive-in rijd je naar binnen, blijf je zitten en komt de bediening naar je toe. U kent het wel uit de film, kijk ‘Grease’ nog maar eens!

Goed, drive-in dus, en drive through. U heeft vast al wel eens gehoord van drive-through banken. Even je bankzaken regelen, terwijl je in de auto blijft zitten. Kan ook al sinds 1928. Of van drive-in bioscopen. Die waren trouwens weer helemaal hip afgelopen zomer, dankzij corona.

Maar dan een lijstje met een hoog ‘uh, wat?’ gehalte. Kende u ook al drive-through postbussen? Best vervelend natuurlijk om uit te stappen om een brief te posten. En dan hebben we nog de drive-through supermarkt, de drive-through apotheek, de drive-through bruiloft (echt waar!), de drive-through begrafenis (uh, wat?) en ook weer dankzij corona de drive-through medische test.

En sinds kort ook in Nederland, de drive-in kerkdienst. De mensen van de Top 2000 kerkdiensten hebben voor kerst 2020 die nieuwe versie van hun succesformule geïntroduceerd. Nu hoef je zelfs voor de kerk niet meer uit je autostoel te komen. Weet u nog een bijzondere? Laat het me weten? Ik reken in ieder geval op Anton uit Apeldoorn, onze trouwste lezer!

Drive-in wat? was last modified: januari 19th, 2021 by Kim Sneijder