Duurzaamheid & Meubels

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

DuurzaamheidDuurzaamheid is een woord dat te pas en te onpas gebruikt word. Alles wat te maken heeft met milieubewust leven valt onder het kopje duurzaamheid. Wat we daar voornamelijk voor nodig hebben is gedragsverandering en dat begint bij bewustwording. Steeds meer worden we bewust van de urgentie en dat is hoog tijd want de klok staat niet op vijf voor twaalf maar vijf over twaalf.

Uit duurzaamheid geboren

Circulaire meubels is bijvoorbeeld zo een initiatief geboren uit duurzaamheid en heeft als doel voornamelijk CO2 uitstoot en energieverspilling te verminderen. Een fantastisch idee natuurlijk vooral wanneer je bedenkt dat de grootste vervuilers uit 10% van de mensheid bestaat. Het resterende deel is zo arm dat ze noodgedwongen aan een circulaire economie deelnemen. Wat voor de één luxe is, is voor ruim 90% van de wereldwijde bevolking een gewoonte.

Grootste vervuilers zijn de 10% rijkste mensen

Duurzaamheid verbazingGrootste vervuilers zijn wij dus. De 10% van de mensheid die bij de rijkste mensen behoren. We beseffen het alleen niet of willen het niet beseffen. Wist je trouwens dat de 100 rijksten mensen op deze aardbol 7 keer de armoede op de hele wereld kunnen oplossen met hun rijkdommen. Misschien maar gelukkig dat al die rijken mensen dat niet doen want dan is het leven op de wereld binnen de kortste keren voorbij.

Geef geen geld maar neem je verantwoording!

Zijn wij het niet verplicht naar al die miljarden mensen op aarde om onze verantwoording te nemen? En eindelijk ieder persoonlijk ook eens ons steentje bijdragen in het voorkomen van de vernietiging van onze aardbol. Om een voorbeeld te geven, elk telefoontje bevat zoveel gif dat het bij ons niet vernietigd kan en mag worden. Dus dumpen wij het bij die 90% arme mensen op deze wereld met alle gevolgen van dien :(.

Wat doen wij

LED verlichtingDoen wij genoeg? Nee zeker niet maar we doen wel ongelofelijk ons best. Bij ons maken wij bijvoorbeeld alleen gebruik van led verlichting. Warmte die gegenereerd in de werkplaats wordt gebruikt voor het verwarmen van het kantoor.

Verder worden routes zo efficiënt mogelijk gereden met zoveel mogelijk gebruikmaking van mensen uit de regio. Voor het reinigen van meubels wordt er zoveel mogelijk chemievrij gewerkt. En voor het herstellen van meubels worden alleen met de meest duurzame materialen gewerkt voor een zo lang mogelijke levensduur.

Wat kunnen wij nog meer doen

Gedragsverandering is het allerbelangrijkste. Er is zoveel wat wij kunnen doen. Duurzaam leven door in een duurzaam energie neutraal huis te gaan wonen. Natuurlijk, nog niet voor iedereen weggelegd. Niet op vakantie gaan met het vliegtuig is al een hele grote stap in het reduceren van CO2 uitstoot. Maar minder met de auto rijden scheelt ook al. Of eens minder of geen vlees eten.

ZonnepanelenWist je dat je het vlees eten na verloop van tijd niet eens meer gaat missen. Eigenlijk alles wat maken heeft met consuminderen draagt bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Begin een eigen moestuintje en op een paar vierkante meter kun je al genoeg voedsel voor je hele gezin verbouwen waardoor er heel veel CO2 minder de lucht in gaat. Plus het feit dat je tegen verbouwde groente stukken gezonder en lekkerder is. Zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren is ook een stap in de goede richting. De opbrengst van zonnepanelen is ook nog eens goed voor je portemonnee.

KijkopMeubelen.nl heeft een visie

Mede vanwege het belang van de duurzaamheid hebben wij KijkopMeubelen.nl opgericht. Wij willen graag ons steentje bijdragen en wij zijn goed in het reinigen en herstellen van meubels. Wist je dat het weggooien van meubels een enorme CO2 uitstoot teweeg brengt? Door het herstellen en reinigen van meubels kunnen wij de levensduur met 10 jaar verlengen.

Vrouw met haar duim omhoogDuurzaam wonen, circulaire economie maar nog veel beter consuminderen. Uiteindelijk is dat altijd vele malen voordeliger dan nieuw kopen. Ook wanneer uw bank maar 100 euro heeft gekost. U bespaart 127 kilo CO2 uitstoot en 700 euro aan indirect energie voor het vernietigingen van uw ouwe bank.

Maar de kosten zijn hoger dan de nieuwwaarde zult u zeggen. Nee, dat is niet waar. De kosten van het vernietigen van ons milieu is vele malen hoger! Laten we dan ook samen ons steentje bijdragen. Wij door zo goedkoop en efficiënt mogelijk te werken en u door uw oude meubels door ons te laten reinigen en herstellen zodat u weer jarenlang gebruik kunt maken van uw meubels. Samen komen we een heel eind.


Duurzaamheid & Meubels was last modified: mei 31st, 2018 by KijkopMeubelen.nl