Duurzame tuinmeubels, waar let je op bij aanschaf?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

duurzame tuinmeubelsHet is zomer!! De temperatuur is heerlijk buiten, de bloemen zijn in bloei, en je dagen breng je vaker buiten in de tuin door, soms gaat de bbq aan en misschien wel later op de avond een vuurkorf. Om dit in de nabije toekomst door te zetten heb je duurzame tuinmeubels nodig waar je lang van kan genieten.

Het vinden van duurzame tuinmeubels

Een van de moeilijkheden bij het uitzoeken van tuinmeubels is de duurzaamheid daarvan. Je wilt investeren in tuinmeubels waarvan je weet dat ze lang meegaan.

Wat voor materialen zijn er in duurzame tuinmeubels

Vandaag op de blog wijzen we materialen aan die deze zomer jou spaarzame genade zullen zijn. We houden van deze materialen omdat ze duurzaam, weerbestendig zijn en makkelijk te onderhouden zijn. En het beste deel? Je kunt deze tuinmeubels vinden bij Kijk op meubelen, waar de kwaliteit en duurzaamheid met hoog design worden voldaan.

duurzame tuinmeubelsDuurzame tuinmeubels van teakhout

Je hoeft niet bang te zijn voor een beetje regen. Teak is een tropisch hardhout met hoog oliegehalte en een strakke korrel, waardoor het ondoordringbaar is voor water, zelfs als het hout onvoltooid is. In feite wordt teak vaak gebruikt als materiaal voor de scheepsbouw omdat het zo waterbestendig is! Of jou veranda overdekt is of niet, teakhouten tuinmeubels is ideaal voor buiten, je kunt dit het hele jaar door houden. Teak is ook bestand tegen termieten en andere insecten, dus je hoeft je nooit zorgen te maken over ongedierte of rottend hout.

Reiniging en verzorging

Dit doe je een keer per seizoen. Gebruik een zachte borstel om eventuele vuil te verwijderen die is opgevangen. En voor de eerste paar regenbuien na de eerste aankoop van teakhouten tuinmeubels, sla de kussens binnen op om vlekken uit de natuurlijke oliën van het hout te voorkomen. Net als alle andere houtsoorten ontwikkelt onbehandelde en onvoltooide teak een zilveren patina met de tijd. Als u de oorspronkelijke kleur wilt behouden, gebruik je van tijd tot tijd een speciaal teak beschermer.

duurzame tuinmeubels Vlechtwerk

Hier is de waarheid: natuurlijk is rotan niet weerbestendig. Dat gezegd hebbende, zul je merken dat de selectie van synthetische harsvouw gebruikt in de hedendaagse productdesign industrie een lange weg is gekomen. Je kunt rieten meubels vinden die er fantastisch uitzien, en die water- en UV-bestand zijn, zodat je ze op een zichtbare plek in je tuin kunt laten zonder daar zorgen over te maken.

Reiniging en onderhoud

Het vlechtwerk heeft weinig onderhoud nodig. Was seizoengebonden met een zachte vloeibare zeep en water om eventuele vuilopbouw te voorkomen.

duurzame tuinmeubelsPoedercoated Aluminium

Als je wat creatieve flexibiliteit nodig hebt voor je buitenontwerp, kunnen ( poedercoated )aluminium meubels een goede keus zijn. Ze kunnen de stralen van de zon heel goed hebben!

Naast een meer avontuurlijk palet zijn aluminium tuinmeubels duurzaam, laag onderhoudend en roestbestendig. De poedercoating van de verf zorgt ervoor dat het aluminium niet wordt geoxideerd en de techniek zorgt ervoor dat de verf ook niet kleiner wordt, peeling, kraken of vervagen.

Reiniging en verzorging

Was aluminium meubels met een zachte vloeibare zeep. Als je meubels een gladde afwerking hebben, zal elke zes maanden een jas met een zachte autowas ook helpen om de originele glans van uw meubels te behouden. Voor getextureerde oppervlakken zal een lichte jas minerale olie de truc zijn.

duurzame tuinmeubelsBekleding of kussens voor langer gebruik

Nu we letten op duurzame tuinmeubels, kunnen we ook even kijken naar de buiten bekleding en tuin kussens die dan wel bestand zijn tegen water-, schimmel- en UV-straling, die de luxe uitstraling van een traditionele binnenstof behouden.

Reiniging en verzorging

Om de bekleding fris te houden, poets het losse vuil eraf voordat het er in dringt. Je kunt het met een mix van milde zeep en water schoon krijgen. Gebruik een zachte borstel om het rustig schoon te boenen, uitspoelen en lucht drogen. Volg dit reinigingsproces een paar keer per seizoen of indien nodig.

 

Duurzame tuinmeubels, waar let je op bij aanschaf? was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *