Ed en Adele komt terug!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

festival publiekNou moe, krijg ik toch op 1 dag te horen dat twee van onze favoriete artiesten weer gaan toeren. Allereerst Adele, die eind van het jaar met een nieuw album komt, met aansluitend een tour. En dan is er ook nog Ed Sheeran, die zelfs al heeft aangekondigd waar en wanneer. Nou, dat is zeker een concert waar ik wel een plekje zou willen hebben. Een ‘gewenst stoeltje’ dus.

Provincie

Dat was vroeger nauwelijks te doen hoor, zo’n kaartje kopen. Er waren wel wat voorverkoopadressen, maar als je in de provincie woonde (zoals ik), dan was je vrijwel kansloos. Later werd dat wel weer wat beter, toen je bij de VVV ook tickets voor concerten kon kopen. Maar ja, internet tegenwoordig hè.

Harry Potter

Nu bestel je kaartjes online. Lijkt makkelijk genoeg, maar dat valt nog wel tegen. Zo wilde ik ooit eens naar het toneelstuk van Harry Potter, in Londen. Ik was in Italië toen de voorverkoop begon, en ging vrolijk met mijn iPad bij het zwembad zitten. Nou, de rest van de familie heeft een heerlijke vakantiedag gehad, ik heb uren in de virtuele wacht gezeten. En maar hopen dat de verbinding niet werd verbroken. Maar uiteindelijk is het toch gelukt, en hebben we ruim een jaar later (!) genoten van de show.

Uitverkocht

Nog een voorbeeld. Een paar jaar geleden kwam 1 van de favoriete artiesten van onze dochter naar Amsterdam, naar 1 van de kleinere zalen. ‘Pap, kun jij kaartjes kopen’, vroeg ze me. Ik weer online dus, inloggen, wachtrij. 10:00 uur ging de boel open, 10:02 was alles uitverkocht. 2 Minuten. Tja, daar zit je dan, achter je PC. Beetje hopeloos gevoel wel. Een uurtje later stonden er al wel weer kaartjes op internet te koop, voor 4x het originele bedrag. Lekkere jongens, die commerciële ticketopkopers.

Gewenste stoel

Maar bij Ed zal dat anders gaan hoop ik. Er is in ieder geval een systeem opgezet waardoor al die handelaren buiten spel gezet worden, dat scheelt al een hoop. En we hebben hier thuis afgesproken dat we met z’n vieren er voor gaan. Dus 3 laptops, 2 PC’s, 4 tablets, 6 telefoons, alles gaat online in de hoop op een kaartje.

Of beter; in de hoop op dat gewenste stoeltje: zo dicht mogelijk bij het podium, om te genieten van de muziek van Ed Sheeran!

Ed en Adele komt terug! was last modified: september 21st, 2021 by Kim Sneijder