Een aan te raden stoeltje

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Het lijkt weer helemaal mis te gaan bij het betaalde voetbal. De stadions zitten weer vol, maar veel van de bezoekers misdragen zich daarbij behoorlijk. Kijk alleen al eens naar al die bierglazen die naar het hoofd worden gegooid van een voetballer die een corner wil nemen. Schandalig! Maar er is een alternatief.

Verademing

Ik ga namelijk een lans breken voor een ander soort voetbal; het vrouwen voetbal. Wat is dat leuk om naar te kijken! Ik ging al vaker naar het stadion voor de dames, maar dat was steeds het Nederlands elftal. Maar nu ‘mijn cluppie’ ook een damesteam in de eredivisie heeft, ik zal maar even niet zeggen welke club dat is, kijk ik ook zeer regelmatig naar die competitie. En wat een verademing is dat zeg.

Vergelijken

Ik weet het ook wel, het is allemaal heel wat anders dan Messi en Ronaldo, maar dat maakt toch helemaal niet uit? We vergelijken al die andere sporten toch ook niet met de heren? Gouden medaille winnares Sifan Hassan won in een tijd van 14 minuten en 36 seconden de 5000 meter. De winnaar bij de heren was 2 minuten sneller over dezelfde afstand. Nou en? We genoten toch enorm van haar overwinning?
Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld handbal, volleybal, tennis, of eigenlijk bij zo’n beetje elke sport. Behalve bij voetbal, daar gaat iedereen steeds vergelijken. Houd daar nou eens mee op!

Tickets

Want wat ik tot nu toe zie is echt top. De dames spelen gewoon echt goed voetbal, maar dan zonder gerol in het gras bij een klein tikkie van een tegenstander. En ook zonder tijdrekken, zonder gezeur tegen de scheidsrechter. Gewoon, opstaan en weer doorgaan. Met enthousiasme, zowel op het veld als langs de lijn. Maar dat kan allemaal nog veel meer.

Pleidooi

Daarom is dit mijn pleidooi om eens een stoeltje langs het veld bij de eredivisie dames in te nemen. Daar kun je gewoon nog rustig naartoe, en de tickets kosten vrijwel niks. Je zit veel rustiger, tussen veel vrolijker en vriendelijker publiek. Dat nog steeds fanatiek is, maar zonder al die randverschijnselen.

Dus: mijn aan te raden stoeltje van deze week is er 1 op een tribune bij een wedstrijd in het vrouwenvoetbal. En ik garandeer u, u krijgt geen bierglas naar uw hoofd!

Een aan te raden stoeltje was last modified: oktober 26th, 2021 by Kim Sneijder