Een dure stoel

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

baseball capIk moet u wat bekennen. Ik ben dol op American Football. U weet wel, dat spelletje uit Amerika dat zo veel op rugby lijkt. Alleen zijn hier de spelers helemaal ingepakt met allerlei bescherming en hebben ze stevige helmen op. Dat spelletje dus.

NFL

De top van dat American Football speelt zich af in de National Football League, de NFL. Daar zijn 32 teams die elk jaar onderling uitvechten welke twee teams het tegen elkaar mogen opnemen in de finale. En dan ga ik nu verder met mijn bekentenis. Ik ben zo’n gekkie die dan de eerste zondag van februari om 1 uur ’s nachts onze tijd z’n bed uitgaat om die wedstrijd te zien; de Super Bowl.

Tampa Bay

Zo ook aan het begin van dit jaar. Het was dit keer de beurt aan de Kansas City Chiefs en de Tampa Bay Buccaneers. Uiteindelijk bleek dat Tampa Bay de sterkste was, en dat was best bijzonder. Voor de eerste keer won er een team in eigen stadion. U moet dan even weten dat het stadion al lang voor de Super Bowl bepaald wordt, en dit jaar wilde het toeval dus dat de Buccaneers thuis konden spelen, en winnen. En ik kan u vertellen, ik heb genoten.

Bijzaken

Eén van belangrijke bijzaken bij de Super Bowl is overigens de show in de pauze. Zo’n beetje alle grote artiesten op deze aarde hebben er al opgetreden. Paul McCartney, The Rolling Stones, Michael Jackson, Madonna, en nog veel meer. En een reclame rond de wedstrijd kost een vermogen. Eén van de duurste commercials ooit was van Google in 2020, die kostte 16,8 miljoen dollar. Voor 30 seconden.
Maar waarom val ik u daarmee lastig, met wat ik leuk vind.

Gewenste stoel

Nou, vanwege mijn gewenste stoeltje; een stoeltje op de middellijn bij de laatste Super Bowl waar ‘mijn’ team in speelde, de New England Patriots. 3 februari 2019. Ik was daar echt dolgraag bij geweest, het was namelijk de laatste keer dat een aantal groten uit de historie van de Patriots samen speelden; Brady, Edelman en Gronkowski. ‘Waarom ben je niet gegaan dan’, zal u zeggen. Tja.

Eén probleempje, het prijskaartje. Dat stoeltje aan de middellijn koste meer dan € 10.000. Dat blijft dus maar bij wensen voor mij …

Een dure stoel was last modified: september 16th, 2021 by Kim Sneijder