Een kuiltje in de bank

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Een kuiltje in de bank met ernaast een accordeonVan de week werd ik gebeld door mijn tante, omdat ze de laatste tijd steeds moeilijker uit haar bank omhoog kwam. Ze zei dat het niet aan haar benen lag, want de stoelen en haar bed gaven geen problemen. Of ik een idee had?

Consumptie maatschappij

Nou dat had ik wel, haar bank is al een jaar of 15 oud. Mooi van kleur en stof, maar de zitkussens; daar zat het probleem. De meeste zitkussens zijn eigenlijk al na enkele jaren aan vervanging toe. Vaak komt dat ook, doordat bij de fabricage voor de goedkopere oplossingen wordt gekozen, dat krijg je in een consumptie maatschappij. Maar er is wel degelijk wat aan te doen!

5 jaar

Eerst stelt u zichzelf de vraag, zijn mijn zitkussens aan vervanging toe? En hoe weet ik dat? Daarbij kunt u in ieder geval enkele vuistregels hanteren. Allereerst de leeftijd van de kussens. Gemiddeld begint u na vijf jaar al te merken dat de kussens van de bank anders zitten. In het geval van mijn tante was die termijn al lang verstreken.

Een kuiltje

Maar hoe merkt u dat nou? Bijvoorbeeld aan overmatige plooivorming, met veel rimpels in de kussens. En, zoals bij mijn tante, het niet meer makkelijk kunnen opstaan. Dat komt doordat de kussen inzakken, maar wel een wat hogere rand houden. U zit dus eigenlijk in een kuiltje. En nog makkelijk om vast te stellen; als u de veren door de kussens heen voelt.

Opvullen

Nou zijn er verschillende mogelijkheden om uw bank weer een goed zitcomfort te geven. U kunt nieuwe losse kussens kopen, u kunt ze opvullen met een vaste kern of met een los vulmateriaal. Hoe dan ook, kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende kwaliteiten vullingen met ieder zijn eigen eigenschappen. Afhankelijk van uw keuze kunt u door zitkussens te laten opvullen zo maar weer een aantal jaren met uw bank vooruit.

De specialist

Kunt u dat zelf? Nou ik in ieder geval niet. Daar is een specialist voor nodig, in ieder geval in het geval van mijn tante. Het gaat er niet om alleen een stuk schuim ergens in te proppen. De nieuwe vulling moet bijvoorbeeld netjes afgewerkt worden. Hoe dan ook, voor de vakman is het repareren van een doorgezakte bank dagelijks werk.

Heeft u vragen, neem contact met ons op!

Een kuiltje in de bank was last modified: december 14th, 2021 by Kim Sneijder