Een sentimentele stoel

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Een sentimentele stoel Ik heb de afgelopen al heel wat ‘gewenste stoelen’ voorbij zien komen. Er kwamen prachtige suggesties binnen, ik heb er al veel met u gedeeld. Maar de stoel, of beter ‘de gewenste stoel’, van vandaag is wel heel bijzonder. Houd uw zakdoekjes maar gereed.

De buurman

Voor deze stoel moet ik u wat over mijn buurman vertellen. Mijn buurman werkt voor een organisatie die overal ter wereld hulp biedt. Als er ergens een ramp gebeurt, dan is de club waar hij voor werkt snel ter plekke, om te helpen en te redden. Het is mooi maar ook zwaar werk, hij zit boordevol verhalen. Maar dat werk was ook de oorzaak voor zijn gewenste stoeltje.

Drama

Wat was er aan de hand? Gedurende de periode dat hij weer eens in het buitenland was bij een grote ramp, zou zijn dochter trouwen. Het was allemaal al een paar keer vanwege zijn werk uitgesteld, maar nu was het dan zover. Onze buurman zou 2 dagen voor de bruiloft terug zijn, maar iedereen was dood nerveus. Zou ‘ie het redden? En helaas, op het einde wees alles er dus op dat het niet zo zou zijn. De hele familie was in paniek, en dochterlief huilde tranen met tuiten.

Lange reis

Alles werd toch in gang gezet. De bruiloft kon niet meer uitgesteld worden, want het echtpaar zou de volgende dag naar Australië emigreren. Dus papa en dochter zouden elkaar ook nog eens een hele tijd niet zien. Wat een drama. En dan nu het ‘gewenste stoeltje’. De buurman had namelijk graag een stoeltje op enige afstand van het bruidspaar willen hebben, om zo het moment te zien waarop hijzelf binnen kwam lopen.

Op tijd

Want hij was op tijd. Een reis van 36 uur, 4 keer verschillende vluchten en een racende auto vanaf Schiphol, allemaal om 5 minuten voor tijd binnen te komen wandelen. Wat een vreugde was dat; tranen te over, de emoties liepen hoog op. En wat had hij dat graag van op een afstandje bekeken. Want als je zelf in het moment zit, maak je het toch anders mee.

Verzonnen

Eind goed al goed, en wat een bijzonder stoeltje. Een verzonnen stoeltje dus eigenlijk, maar wel eentje met een goed verhaal!

Een sentimentele stoel was last modified: september 7th, 2021 by Kim Sneijder