Gemeubileerd huren? Hier enkele tips!

gemeubileerd hurenIs gemeubileerd huren iets waar jij over zit na te denken om in de toekomst te gaan doen? En waarom zou ik eigenlijk gemeubileerd gaan huren? Dit zijn een aantal vragen die naar boven kunnen komen wanneer je denkt aan dit populaire verschijnsel. Gemeubileerd huren is met name voor expats erg interessant, wanneer zij een tijdelijk onderkomen zoeken.

Wanneer je gemeubileerd gaat huren zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk is het handig als je gaat huren en je zelf helemaal geen meubels hoeft mee te nemen, maar er kunnen ook nadelen zitten aan gemeubileerd huren. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn.

Ga netjes om met andermans spullen

Huur jij een woonruimte die bij oplevering al helemaal ingericht was? Dan zijn de spullen in de woning niet van jou natuurlijk. Uiteraard ben je op je eigen spullen zuinig, maar wees dat ook op andermans spullen. In je huurcontract staat waarschijnlijk dat wanneer er schade wordt toegebracht aan het meubilair, de kosten voor het repareren, reinigen of vervangen voor jouw rekening zijn. Houd hier dus rekening mee, het zou jammer zijn als je onnodige extra kosten maakt.

Creëer een eigen sfeer

Bij gemeubileerd huren breng je meestal niet heel veel eigen spullen mee aangezien de meest essentiële zaken al aanwezig zijn. Toch is het verstandig om een aantal eigen (kleine) meubelstukken mee te nemen wanneer je een huurwoning betrekt. Zo creëer je namelijk gemakkelijk een eigen sfeer en zul je je sneller op je gemak voelen in je nieuwe woning. Het is natuurlijk wel fijn om een klein beetje je eigen draai aan de woning te geven.

Check het contract betreffende gemeubileerd huren

Tot slot nog een laatste tip: check altijd goed wat er precies in het contract staat beschreven over het gemeubileerd huren. Ben jij bijvoorbeeld wel of niet verantwoordelijk voor het onderhouden van het meubilair? En wat als er schade wordt toegebracht aan het meubilair? Moet jij dan zorgen voor vervangend meubilair of moet je een bedrag aan de verhuurder betalen waarvan hij vervolgens nieuw meubilair aan zal schaffen? Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Geschreven door R. Bryde

Gemeubileerd huren? Hier enkele tips! was last modified: oktober 28th, 2016 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *