Goed voorbeeld doet goed volgen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

hartje gevormd door twee handenHet was niet echt een lekker jaar, 2021. Ik schreef het al eerder, vrolijk werden we niet al te vaak. Maar om nou te blijven hangen in negativiteit, dat is ook maar zo wat. Dus daarom presenteer ik graag een aantal hartverwarmende verhalen uit het afgelopen jaar, verhalen vol liefde. En meubelen!

Treinbank
Ruim 1500 kilometer op een houten treinbank, om je familie te zien. Dat is al bijzonder. Maar helemaal bijzonder was het voor Huang. Hij was als jong kind ontvoerd, maar hij voelde dat er iets niet klopte in het verhaal van zijn pleegouders. En dus gaf hij zijn DNA aan een nationale database met vermiste personen en er werd een match met zijn biologische ouders ontdekt. En dus stapte Huang op de trein, voor een hereniging met zijn echte familie.

Klapstoel
Dan naar de inauguratie van president Joe Biden. Het is al weer een jaartje gelden, maar het leverde diverse beelden op die ons bijblijven. Eén van de grappigste beelden was dat van senator Bernie Sanders, op een klapstoeltje met grote gebreide handschoenen aan. Het beeld werd een hit op internet, en Sanders maakte daar direct gebruik van. Hij begon t-shirts, mokken en nog veel meer te verkopen, met dat plaatje erop. Niet voor hemzelf, maar voor de voedselbanken in Vermont, zijn eigen staat.

Metrobank
Dan naar Londen, waar Rob Burke met z’n vriendin en z’n moeder in de metro zat. En laat z’n moeder nou jarig zijn. Dus wat doet Rob, hij staat op, vraagt iedereen om attentie en vertelt dat zijn moeder jarig is. En dus zingt de hele metro ‘happy birthday’ voor de oude dame. Prachtig!

Thanksgiving-stoel
De 80plusser Wanda Dench in de VS stuurde per ongeluk een sms naar de middelbare scholier Jamal Hinton in plaats van naar haar kleinzoon, om hem uit te nodigen voor Thanksgiving. Ondanks dat hij haar op de fout wees, vroeg Jamal of hij nog steeds langs mocht komen, en dat mocht van Wanda. En dat leverde een onvergetelijke Thanksgiving op, zo onvergetelijk dat Netflix er nu zelfs een film van gaat maken.

Lennon
U zit het, diverse meubelen waren dit jaar getuige van prachtige gebeurtenissen, van hartverwarmende verhalen. Laat die verhalen een voorbeeld voor ons zijn. ´Make love, not war’, zoals John Lennon al zei.

En ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’, dat zei mijn moeder altijd. Op naar een liefdevol 2022!

Goed voorbeeld doet goed volgen was last modified: januari 4th, 2022 by Kim Sneijder