Grondstoflabel discussie

grondstoflabel Grondstoflabel voor meubels

 De schaarste van grondstoffen neemt steeds verder toe. De prijzen  stijgen de pan uit. En we moeten steeds meer gaan denken over het recyclen van gebruikte materialen. Al is het alleen maar uit het oogpunt van de druk die het op het milieu geeft.  Omdat meubels nogal divers zijn qua samenstelling van verschillende materialen. Is het op dit ogenblik haast ondoenlijk om  gebruikte meubels te recyclen.  Een grondstoflabel op meubels kennen wij nog niet. Maar op kleding en zelfs ontbijtkoeken is het al een tijdje verplicht.

Ons tweede kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) wil Woensdag pleiten voor een grondstoflabel op Meubels. In het debat over grondstoffen van de tweede Kamer en staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu.  Stientje hoopt dat de overheid bereid is om een proef te doen met kantoormeubelen. Zodat het recyclen van meubels straks ook mogelijk is. Materialen kunnen dan eenvoudig gedemonteerd worden. Om later opnieuw gebruikt te kunnen worden door bijvoorbeeld meubel fabrikanten.

Het is maar goed dat steeds meer mensen een aversie krijgen tegen onze weggooi maatschappij. En reparatie van meubels steeds normaler wordt. Je ziet ook steeds meer dat mensen liever kwaliteit kopen dan meubels die ze na een jaar kunnen weggooien.

Ik ben benieuwd of het grondstoflabel voor meubels van de grond zal komen.

Grondstoflabel discussie was last modified: november 2nd, 2016 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *