Grondstoflabel discussie

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

grondstoflabelGrondstoflabel voor meubels

 De schaarste aan grondstoffen neemt steeds verder toe. De prijzen stijgen de pan uit. Daarbij moeten we steeds meer gaan denken aan het recyclen van gebruikte materialen. Al is het alleen maar vanwege de druk die het gebruik van grondstoffen op het milieu geven. Omdat meubels nogal divers zijn qua samenstelling van verschillende materialen, is het op dit ogenblik haast ondoenlijk om gebruikte meubels te recyclen. Een grondstoflabel op meubels kennen wij nog niet. Maar op kleding en zelfs ontbijtkoeken is het al een tijdje verplicht.

In de Tweede Kamer heeft voormalig kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) gepleit voor een grondstoflabel op meubels. Stientje hoopte dat de overheid bereid is om een proef te doen met kantoormeubelen, zodat het recyclen van meubels straks ook mogelijk is. Materialen kunnen dan eenvoudig gedemonteerd worden, om later opnieuw gebruikt te kunnen worden door bijvoorbeeld meubelfabrikanten.

Het is maar goed dat steeds meer mensen een aversie krijgen tegen onze weggooimaatschappij, en dat reparatie van meubels steeds normaler wordt. Je ziet ook steeds meer dat mensen liever kwaliteit kopen dan meubels die ze na een jaar kunnen weggooien.

Ik ben benieuwd of het grondstoflabel voor meubels van de grond zal komen.

 

Grondstoflabel discussie was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *