Ga je de hal inrichten? Hier vind je inspiratie!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Hal inrichtenEen hal inrichten is niet het eerste waar je aan denkt als je een huis gaat inrichten maar toch is dit een belangrijk onderdeel. De hal is de eerste plek waar je binnenkomt en hier bepaal je al een groot deel van de sfeer van het huis.

De woonkamer kan nog zo prachtig zijn maar als de bezoekers eerst door een rommelige hal moeten zullen ze dat onthouden en ook voelen in de woonkamer.

Voordat je de meteen aan de slag gaat het de hal inrichten is het goed om even te bedenken wat je nou eigenlijk zou willen uitstralen. Wil je dat het een gezellige binnenkomst word? Of misschien meer een rustige omgeving waarbij je alles los kan laten? Als al je weet wat je wilt uitstralen dan wordt het tijd om te kijken naar de grootte en de indeling van de hal.

Wat mag er niet ontbreken bij hal inrichten?

Er zijn een aantal meubelstukken / accessoires die eigenlijk echt niet mogen ontbreken in de hal. Allereerst de kapstok! Dit is een zeer belangrijk onderdeel. Om de mensen zich thuis te laten voelen is het belangrijk dat deze goed in het zicht is en dat het gemakkelijk is om een jas of tas op te hangen.

Zorg er daarom altijd voor dat er genoeg ruimte is voor de gasten om hun jas op te hangen. Hieronder een paar kapstokken ter inspiratie:

De laatste kapstok vind ik persoonlijk het mooiste qua kleur en design. Ook vind ik het hier erg handig dat er meteen een spiegel aanwezig is. Een spiegel is ook een belangrijk onderdeel van de hal die niet vergeten mag worden. Het is altijd fijn om net voordat je de deur uitstapt even te zien dat je er goed uit ziet 🙂 Wat denken jullie bijvoorbeeld van deze spiegels?

Spiegel met klokDe eerste spiegel met de klok dat is echt een eyecatcher! Die zou heel erg geschikt zijn voor huizen met een luxe uitstraling.

De laatste spiegel die heeft tegelijkertijd veel bergruimte en dat is ook van belang in de hal. Over bergruimte gesproken…SCHOENENKASTEN! Die mogen we niet vergeten. Vooral voor vrouwen is dit zeker een must!

De perfecte schoenenkast

De perfecte schoenen kast heeft uiteraard heel veel ruimte voor schoenen! Het mooiste zou zijn als de schoenenkast ook verschillende ruimtes heeft voor verschillende schoenen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen je sneakers en laarzen – het zou mooi wezen als die apart van elkaar zouden staan. Qua grootte zou onderstaande schoenenkast wel echt een favoriet zijn van mij!

Schoenenkast

Helaas heb ik niet zoveel ruimte in mijn kleine hal dus ik zal het moeten doen met een kleinere schoenenkast. Omdat mijn hal niet zo heel erg groot is heb ik gekozen voor een mooie combinatie kast. Het is een schoenenkast maar tegelijkertijd kan ik er ook nog wat aan ophangen en kan het gebruikt worden als spiegel.

SchoenenkastSchoenenkast

Ik zie nog een paar prachtige schoenen kasten staan maar helaas past niet alles in dit blog..

Ik moet stoppen

Tijdens het het schrijven van het blog kwam ik er al achter dat ik aan 1 blog niet genoeg ga hebben..! Een hal mag dan misschien wel een klein onderdeel zijn van het huis maar er is toch veel over te schrijven!

Voor nu brei ik er een eind aan maar hou het blog in de gaten want binnenkort komt hal inrichten 2.0 :)! Heb je zelf nog aanvullingen of tips voor de hal? Dan horen we die natuurlijk ook graag van je 🙂 Voor andere vragen kun je altijd even contact opnemen.

Groetjes Roos

 

Ga je de hal inrichten? Hier vind je inspiratie! was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *