Zo haal je het perfecte gordijn in huis

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Het land waar de gordijnen altijd open zijn 

Vouw gordijn
Nederland is het land waar de ‘gordijnen altijd open zijn’, zo bezongen Fluitsma en Van Tijn het in de jaren 1990 in het liedje Vijftien miljoen mensen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat onze gordijnen nooit gesloten worden.

Gordijnen van gordijnen.nl kopen we niet alleen voor de mooie uitstraling en om de kamer op te sieren, maar ook om licht tegen te houden, de warmte binnen te houden en om voor meer privacy te zorgen. Gordijnen hebben dus meerdere functies. Maar hoe kies je nu gordijnen van gordijnen.nl uit die perfect in jouw interieur passen?

Met de beste tips helpen we jou op weg om de perfecte gordijnen uit te kiezen. Soorten gordijnen


Houten jaloezieQua raambekleding is er een enorme keuze aan soorten gordijnen. Natuurlijk stem je de keuze hierbij af op wat je met jouw gordijnen wilt bereiken. Als je een letterlijk en figuurlijk warm huis wilt creëren, kun je het beste kiezen voor een plisségordijn, voor houten lamellen of voor een goed afsluitbaar elektrisch rolluik. Ook ondoorzichtige overgordijnen zijn prima als je isolerende raambekleding zoekt.

Wanneer je meer lichtinval wilt, zijn in-between gordijnen de perfecte oplossing. Deze raambekleding is half doorzichtig. Overdag kun je er niet doorheen kijken, maar in de avond zie je als je naar buiten kijkt wel lichten en silhouetten. Een derde optie is het transparante gordijn. Hierdoor kun je ook lopende de dag naar buiten kijken. Het mooie van dit gordijntype is dat ze fel zonlicht tegenhouden, fris ogen maar het zicht niet volledig belemmeren. Bepaal de juiste maat voor het gordijn

Meetlinten en linialen
De lengte van de gordijnen heeft visueel invloed op de uitstraling van het interieur. Gordijnen van het plafond tot het grondoppervlakte geven kamers een grotere aanblik. Door te kiezen voor wat kortere gordijnstoffen, kun je de kamer kleiner laten lijken. Tegelijk hebben kortere gordijnen wel een isolerend voordeel als je radiatoren hebt: laat de gordijnen dan tot iets boven de radiator doorlopen, zodat de warmte niet achter de gordijnen blijft hangen en verloren gaat. De effecten van kleuren


Over de kleur van de gordijnen van gordijnen.nl moet je ook goed nadenken. Lichte, witte of pastelkleuren laten het interieur groter lijken en hebben een rustige uitstraling. Rode of roze kleuren maken de woonkamer direct lekker gezellig en romantisch. Met een donker gordijn kies je voor optimale verduistering en krijgt het interieur een moderne, strakke en eigentijdse schwung.

Gordijnen in een slaapkamer

Zo haal je het perfecte gordijn in huis was last modified: mei 16th, 2019 by KijkopMeubelen.nl