Het strafbankje; vervolgd!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

waarschuwingsbordTjonge jonge, dat hebben we niet vaker zo meegemaakt, de reacties op ons verhaal over het strafbankje. Voor wie het niet gelezen heeft, het wilde idee was (en is) om een knalrood bankje in de openbare ruimte te plaatsen. Op een plein, in een winkelcentrum, dat soort plekken. En dat daar dan mensen moeten gaan zitten die zich misdragen hebben. Om even na te denken over hun gedrag. Een beetje fatsoen bijbrengen, zeg maar.

We kregen veel bijval voor het idee, en ook veel suggesties voor gevallen waarin het strafbankje logisch zou zijn. We delen er een paar met u.

Parkeren

Zo zegt Anton, onze vaste lezer uit Apeldoorn, dat hij het ook wel een prima plek vindt voor ‘dubbelparkeerders’. Anton woont in een drukke straat, en daar parkeren mensen dan dubbel, om even wat te halen of weg te brengen. Honderd meter lopen naar een grote parkeerplaats verderop, dat is dan net even te veel moeite. En dus gebeurt het hem regelmatig dat hij weg moet met zijn auto, die dan vast staat. Strafbankje! Een prima suggestie, Anton.

Hondenpoep

Nog zo’n ergernis, die geschikt voor het strafbankje is. Monique uit Krommenie kwam met een zeer bekende ergernis. Mensen die hun hond uitlaten, vaak in de grote steden, die de troep van de hond niet oprapen. Wel een hond, hartstikke gezellig, maar geen zin om die poep op te ruimen. Laat een ander dat maar doen, al was het maar door er in te trappen. Gatver; strafbankje!

Rode kaart

En grappig genoeg werden er ook suggesties voor handhaving gedaan. Zo kwam Martijn uit Amersfoort met de suggestie om BOA’s uit te rusten met de rode kaart. Gewoon, net als in voetbal. Niet ingewikkelder maken dan het is. Zo’n BOA ziet iemand die bijvoorbeeld de troep van z’n hond niet opruimt; rode kaart. Strafbankje! En daaraan gekoppeld staat dan een flinke boete, als je niet luistert. Dus; je gaat niet op het strafbankje zitten? €1000 boete. Of zoiets.

Het lijkt mij een prima idee. Niet alleen dat strafbankje, want daar kwam ik zelf mee. Maar die rode kaart voor de BOA’s. En ook wel die boete. Wordt het allemaal nog iets concreter. Voer maar in zou ik zeggen.

Rood strafbankje, rode kaart. Kleurt prima bij die rode kop van schaamte, als je er op terecht komt.

Het strafbankje; vervolgd! was last modified: juli 15th, 2021 by Kim Sneijder