Hippe hanglamp zelf maken

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

hippe hanglamp

Wat is er nu leuker dan het hebben van een eigen hippe hanglamp? Ook jij kunt je eigen hippe hanglamp maken. Het leuke van een zelf gemaakte lamp is dat de lamp helemaal aan jouw wensen voldoet. Je vindt nooit de perfecte hanglamp voor jouw situatie die jij helemaal prachtig vindt, maar als je zelf een hippe hanglamp maakt, dan heb je die mogelijkheid wel.

Hoe moeilijk is dat?

De moeilijkheidsgraad van het maken van een hippe hanglamp is zo hoog als je zelf wil. Je kunt een hele simpele hanglamp maken van een bolletje aan een tak, maar je kunt ook kiezen voor een hele complexe lamp. Het staat je geheel vrij. Kies iets leuks en doe je ding!

Waar moet je op letten?

Je kunt de lamp maken zoals je dat zelf wil. Als je de lamp mooi vindt en hij stevig is, dan ben je in principe geslaagd. Wel moet je de elektra veilig aansluiten. Slecht aangesloten elektra kan voor kortsluiting en uiteindelijk zelfs voor brand zorgen. Dat wil je voorkomen en dus moet je zorgen dat je elektra goed op orde is. Kun je dat niet of weet je niet zeker of het allemaal goed is aangesloten? Laat het dan door iemand doen die er verstand van heeft. Je kunt dan zelf de lamp ontwerpen en produceren en laat iemand anders de daadwerkelijke lichtbron er in plaatsen.

Waar kan ik een hippe hanglamp van maken?

Als je een hippe hanglamp maakt, is het belangrijk dat deze veilig is. Behalve de elektra die we zojuist al aan hebben gestipt, is het ook belangrijk dat je de lamp niet van brandbare materialen maakt. Gebruik dus geen materialen als papier of dunne stof. Een lamp kan immers erg heet worden waardoor papier of stof kan ontbranden.

Verder is de materiaalkeuze vrij. Veel gebruikt wordt een bloempot die ondersteboven op wordt gehangen, maar je kunt daar ook een pastapot voor gebruiken. Tevens wordt nog wel eens een oude globe op de evenaar door midden gezaagd en voorzien van een lichtbron.

Je kunt er natuurlijk alle kanten mee op. Je kunt een hippe hanglamp maken van ijzer, van hout, van beton, van kunststof… alles kan en alles mag! Zorg er alleen wel goed voor dat je lamp echt veilig is.

Hoe hang ik de hippe hanglamp op?

Een hanglamp kun je op het plaatje bevestigen waaraan op dit moment je huidige lamp hangt. Mocht je dat plaatje niet hebben dan kun je die in de meeste bouwmarkten of bij een elektricien wel krijgen. Zorg er in ieder geval wel voor dat de lamp stevig wordt opgehangen zodat deze niet ineens naar beneden kan komen!

 

Hippe hanglamp zelf maken was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *