Hoera, hij mag weer naar buiten!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

lounge setEr zijn van die momenten in het jaar die bepaalde zaken markeren. De kerstboom die in huis gehaald wordt is er zo eentje. Of de eerste keer weer zonder jas naar buiten, ook zo’n lekker moment. En de andere kant op heb je ze ook, die markeerpunten. De eerste keer een muts op omdat het te koud is, of de eerste keer je handschoenen aan op de fiets.

En er is zo’n moment dat bij ons thuis ook echt gevierd wordt. Niet met slingers en taart en zo, maar toch wel met gezellig samenzijn. Met z’n allen op de bank, en dan niet zo maar een bank. Nee, ik heb het namelijk over de bank in onze tuin.

De lounge set. Als het zulk mooi weer is dat de kussens er weer in kunnen, de bijzettafeltjes uit de berging gehaald worden en het zonnedoek er weer boven gespannen wordt, nou dan is onze familie klaar voor de zomer. En niet zo lag geleden was dat moment er. Heerlijk!

Maar hoe zit dat nou, met die lounge set. Wat opeens zag je ze overal. Je kon (en kan) geen folder van de bouwmarkt openslaan of ze worden te koop aangeboden. En het grappige is daarbij trouwens wel dat ze eigenlijk allemaal op elkaar lijken, of ligt dat aan mij?

Maar wat verstaan we nou eigenlijk onder een lounge set. Dit vond ik erover op internet. Een lounge set is een bankstel, met dikke kussens en een zithoogte van ongeveer 43 cm. Meestal worden deze sets gebruikt als tuinmeubels voor ontspanning (lounge). Ja, duh, dat blijkt al uit de naam toch?

Laat maar, dat had ik zelf ook kunnen bedenken. Hoe dan ook, wij zijn hier dol op onze lounge set. Het is misschien wel ons meest favoriete meubelstuk in (en rondom) ons huis. Je ligt er heerlijk op, lekker buiten in het zonnetje, boek (of e-reader) erbij, glaasje drinken. Ziet u het al voor u?

Nou, ik zie het niet alleen voor me, ik lig erop! En dit is mijn plekkie voor de komende maanden, telkens als het kan. Iedere keer dat het weer het toelaat, en dat mijn werk het toelaat, ben ik daar te vinden, leve de lounge set!

Dus; als jullie me missen, check de achtertuin!

Hoera, hij mag weer naar buiten! was last modified: juli 6th, 2021 by Kim Sneijder