Hooggeëerd publiek

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Er mag weer van alles, nu veel van de maatregelen rondom Corona zijn afgeschaft. Zo mogen we weer op onze stoeltjes plaatsnemen in de bioscoop, in het theater en in de voetbalstadions. Hartstikke leuk natuurlijk, maar er is nog een plek waar publiek de stoeltjes weer mag bezetten. En dat is in televisieland.

Wat een grap

Is het u ook opgevallen, het publiek mag er weer bij zijn op TV. En ik moet zeggen dat ik dat ook wel weer prettig vind. Want het blijft raar om naar een programma te kijken, waar een komiek een goede grap maakt en dat dan alleen de presentator lacht. Maar als ik het dan toch over publiek bij televisieprogramma’s heb, dan moet ik u toch vertellen over tante Door.

Meubilair

Het was niet echt mijn tante, die tante Door. Maar ja, toen ik jong was noemde je zo’n beetje iedereen tante of oom. En deze tante was gewoon de overbuurvrouw. Maar goed, voor ons was ze tante Door. En tante Door had maar 1 hobby, zo vaak mogelijk op televisie komen. Nou, dat is haar gelukt hoor. En wel vele honderden keren, ze hoorde bij het meubilair van elke TV show.

Ron, Carry, Willem en Ted

Tante Door gaf zich namelijk op voor elke show waar publiek welkom was. Van de Honeymoonquiz tot ‘Op Goed Geluk’, en van ‘De Willem Ruys Show’ tot aan ‘Het Rad van Fortuin’. Overal was tante Door. De 5uur Show? Tante Door in het publiek. Ted de Braak? Tante Door op de achtergrond. Echt, je kon de televisie niet aanzetten of tante Door had er een stoeltje in het publiek. En ze keek het later ook allemaal zelf terug.

Collectie

Want tante Door had al vroeg een videorecorder. En die bleef jarenlang snorren, en de kast met videobanden van alle shows en programma’s waar ze zelf in te zien was werd voller en voller. Toen ik er een keertje langsging, heb ik ze eens staan tellen. Bij 250 ben ik gestopt. Ja, tante Door zou er blij mee zijn geweest, het terugkeerde publiek. Voor haar hoorde dat erbij.
Tante Door is inmiddels overleden, maar haar videocollectie is er nog. Die staat bij haar zus, tante Riek, op zolder. En af en toe kijkt Riek er nog wel eens eentje terug.

Voor de show, maar vooral ook voor tante Door.

Hooggeëerd publiek was last modified: september 28th, 2021 by Kim Sneijder