Houten meubels koopgids

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een natuurlijke badkamerstijl, hierdoor stijgt de vraag naar houten badkamermeubels. Wil je graag een natuurlijke uitstraling? Dan zijn houten meubels de perfecte toevoeging voor jouw badkamer.

Houten meubels komen in verschillende stijlen en ontwerpopties. Het kan dus lastig zijn om een juiste keuze te maken. In deze blog helpen wij jou graag verder, wij gaan alle dingen bespreken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een houten badkamermeubel.

1. Bekijk de ruimte

Bij het kiezen van een houten meubel is het belangrijk om eerst jouw badkamerruimte goed te kennen. Je wilt namelijk geen meubel kopen die niet in de ruimte past. De proporties moeten juist zijn om de stijl goed naar voren te laten komen.

Het is een goed idee om inspiratie op te doen via online blogs, tijdschriften, Pinterest en andere forums. Gebruik vervolgens de verzamelde informatie om de juiste keuze te maken voor het houten meubel die perfect past in jouw badkamer.
Onthoud dat houten meubels een aanvulling moeten zijn op jouw algehele badkamerruimte, bij voorkeur in overeenstemming met de vloerstijl en het kleurenschema van de badkamer.

2. Staand of hangend

Bij houten meubels kan je kiezen tussen een staand meubel of hangend meubel. Staande meubels hebben als voordeel dat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Als je wilt verbouwen, dan hoef je niks te slopen. Een hangend meubel ziet er fraai uit vanwege het zwevend effect.

3. Passende kolomkast

Een houten meubel is alleen 1 element om ervoor te zorgen dat het plaatje compleet is, kan je kijken naar een bijpassende badkamerkast van hout. Zo breng je de natuur dichterbij en creëer je een aardse ruimte in jouw badkamer.

Met een bijpassende kolomkast creëer je daarnaast ook nog eens extra opbergruimte. Vooral voor relatief kleine badkamers kan zo’n kast een redder in nood zijn. De combinatie van een eikenhouten meubel en kolomkast maken het echt een statement.

4. Accessoires in combinatie met hout

Een houten meubel is het statement stuk in jouw badkamer, maar daar horen natuurlijk ook prachtige accessoires bij. Hout past bij vele kleuren maar de mooiste combinatie is hout met industriële kleuren zoals mat zwart, goud of brons.

5. Onderhoud

Hout is een natuurlijk product. Houten badkamermeubels worden vaak geseald en gelakt om het waterafstotend te maken. Om de klassieke houten meubelen echter te beschermen tegen de elementen, dien je ervoor te zorgen dat ze niet onder water blijven staan of langdurig aan vocht worden blootgesteld. Het is ook belangrijk om het te beschermen tegen chemicaliën zoals nagellakverwijderaars, haarverf, parfums, enz. We raden je aan om houten oppervlakken na gebruik altijd droog te vegen. Als je ten slotte een badkamerreinigingsproduct gebruikt, kan je het beste voor gebruik controleren of deze geschikt is voor hout.

Met deze tips weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een houten meubel. Kijk goed rond en neem rustig de tijd, een meubel heeft een stevig prijskaartje en je wilt geen overhaaste beslissingen nemen.

Houten meubels koopgids was last modified: april 6th, 2022 by KijkopMeubelen.nl