Robot monteert Ikea meubels

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Robot monteert Ikea meubels

ikea meubelsNog even geduld en dan kunnen we onze meubels laten monteren door een robot. Italiaanse onderzoekers hebben een robot ontwikkeld die het monteren van Ikea-meubels kan overnemen van de mens. De onderzoekers hebben testen uitgevoerd bij Ikea.

De robot wordt eerst voorgedaan hoe een meubel van Ikea in elkaar moet worden gezet. De robot registreert dat en kan zo nodig zich zelfstandig aanpassen om het monteren tot een goed eind te brengen.

Het kinesthetisch leren van de robot kan ons wellicht over een aantal jaar het werk uit handen nemen. Misschien is het een idee voor Ikea om deze robots te gaan verhuren. Scheelt een hoop gevloek en getier.

Vooralsnog kan de robot prima assisteren bij het monteren van meubels. Zo ziet de robot wanneer bijvoorbeeld een tafel moet worden gedraaid. En hoef je niet je vrouw of man te roepen die het opeens heel druk heeft.

Geloof je het niet, kun je kijken op deze videoclip.


Update robot Ikea meubels

Een aantal jaar geleden al weer kwamen we met bovenstaande blog. We dachten dat het toen een paar jaar zou duren voordat de robot Ikea meubels in elkaar zou kunnen zetten…Maar helaas kwamen we een artikel tegen die het tegendeel bewijst.

Via RTL Nieuws vonden we een artikel waarbij blijkt dat robots nog slechter zijn met Ikea meubels in elkaar zetten dan de mens.

Het in elkaar zetten van de meubels bestaat uit zoveel verschillende onderdelen dat het voor de robot nog een onmogelijke opgave lijkt. Twee onderzoekers van de Nanyang Technological University proberen daar nu (wederom) verandering in te brengen.

Een stoel kan de robot nog niet bouwen…maar de robot is al wel in staat om een houten Ikea schroefje in het gat te krijgen. Het zal dus nog wel even duren voordat de robot echt meubels in elkaar kan zetten. Tot die tijd nog maar even door ergeren.

 

Robot monteert Ikea meubels was last modified: december 15th, 2017 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *