Meubelreparatie en de inboedelverzekering

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

inboedelverzekeringMeubelreparatie verzekerd?

De meeste mensen hebben een inboedelverzekering of een WA verzekering. Maar niet iedereen weet dat je daar ook gebruik van kan maken. Of men denkt er simpelweg niet aan.

Veel schades kunnen worden gedeclareerd bij uw verzekering. Ook schades die u zelf veroorzaakt bij uw eigen spullen kunnen worden vergoed door uw inboedelverzekering.

Schades die u veroorzaakt bij anderen kunnen worden gedeclareerd bij uw WA verzekering. Het is wel belangrijk om altijd eerst contact te hebben met uw verzekering, omdat er bij de inboedelverzekering in sommige gevallen een eigen risico is. Bij een WA verzekering kan het zijn dat uw verzekeringsmaatschappij eerst een expert naar de schade wil laten kijken.

Inboedelverzekering

Stel, u heeft een kindje dat met zijn speelgoedauto over uw pas aangeschafte leren bankstel rijdt. Helaas zit er een scherp kantje aan het speelgoed en maakt uw zoontje per ongeluk een snee in uw dure bankstel.
Natuurlijk kan de schade hersteld worden maar de kosten zijn waarschijnlijk te hoog om van zijn zakgeld in te houden. U kunt dan een offerte opvragen bij een meubelreparatiebedrijf om vervolgens uw inboedelverzekering op de hoogte te stellen.

In veruit de meeste gevallen kunt u de schade dan declareren bij uw inboedelverzekering. Wanneer u akkoord heeft, laat u de schade repareren. De factuur die u ontvangt kunt u dan betalen aan het bedrijf die de schade voor u repareert. Vervolgens kunt u de betaalde factuur opsturen naar uw inboedelverzekering. In de meeste gevallen heeft u de kosten binnen twee weken weer terug gestort op uw bankrekening.

WA verzekering

Stel u bent op verjaardag visite bij uw schoonouders. U gaat wegens plaatsgebrek op de armleuning van de bank zitten. En ja hoor, u hoort een krak en zakt er doorheen. Een armleuning is nu eenmaal bedoeld voor uw arm en niet bedoeld om op te zitten. U denkt misschien nog: “Had mijn schoonvader maar extra stoelen neer moeten zetten”. Uw schoonvader denkt @#%$& en doet alsof hij het niet gehoord heeft. Toch zit u er wel mee, maar u weet ook dat het wel eens een dure reparatie kan gaan worden. En met drie kinderen komt dat natuurlijk altijd ongelegen…

Omdat bijna iedereen een WA verzekering heeft is de schade gedekt. Dus uw schoonvader kan een offerte opvragen bij een meubelreparatiebedrijf en de offerte aan u geven. U geeft de offerte door aan uw WA verzekering en krijgt vrijwel direct toestemming om de schade te laten herstellen. Ook de verzekering weet dat een nieuw bankstel vele malen duurder is en is al lang blij dat u het op deze manier kunt oplossen.

Uw schoonvader laat de schade herstellen, betaalt de factuur en geeft de betaalde factuur aan u. U stuurt de factuur op naar uw WA verzekering en deze keert het bedrag uit aan uw schoonvader. Dit gaat allemaal vrij snel en netjes. Veelal binnen twee weken heeft uw schoonvader het geld weer op zijn rekening staan.

En misschien belangrijker: u mag gewoon weer komen op de volgende verjaardag.
Wilt u uw meubels door ons laten herstellen?

 

Meubelreparatie en de inboedelverzekering was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl