Industriële lampen: hoe restaureer je zelf een lamp?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

INDUSTRIËLE LAMPIndustriële lampen zijn helemaal weer hip. Dat is niet zonder reden. Industriële lampen kunnen namelijk een zeer waardevolle toevoeging worden aan je interieur. Ze kunnen het interieur, dankzij het zeer specifieke uiterlijk, een vrolijke noot bezorgen. Maar hoe kun je eigenlijk zelf van die industriële lampen restaureren?

Hoe restaureer je industriële lampen?

Het restaureren van een lampen begint natuurlijk bij het begin: het zoeken van een lamp. Maar waar vind je die? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een goed startpunt is om kringloopwinkels af te gaan. Vaak hebben ze hier de prachtigste spullen staan die ‘alleen maar’ even opgeknapt moeten worden. Het is vaak wat zoeken, al staat er natuurlijk ook allerlei rommel tussen, maar daar moet je maar doorheen kijken.

Industriële lamp gevonden?

Wanneer je eenmaal een lamp hebt gevonden, is het zaak deze grondig schoon te maken. Haal de lamp voor zover mogelijk uit elkaar, maar onthoud wel goed hoe deze ook alweer in elkaar zat; je zult niet de eerste zijn die iets uit elkaar haalt maar niet meer weet hoe je het in elkaar moet krijgen. Je kunt de verschillende onderdelen schoonmaken door ze te ontvetten (gebruik eventueel gedenatureerde alcohol) en goed schoon te vegen.

Kies de kleur

Wanneer de onderdelen grondig schoongemaakt zijn, kun je de boel schuren. Neem hiervoor heel fijn schuurpapier; dit om te voorkomen dat je diepe krassen maakt. Wanneer de onderdelen helemaal vrij zijn van roest en verf, kun je bedenken welke kleur je de lampen wil geven. Je kunt hier een vintage kleur voor nemen, zoals bijvoorbeeld donkergroen, maar je kunt ook een heel ander kleurtje nemen. Het leuke van het restaureren van industriële lampen is dat helemaal niets moet. Het zijn jouw lampen, dus doe ermee wat je goed dunkt!

Zet de lamp in elkaar

Vervolgens is het zaak om de lamp weer in elkaar te zetten. Let hierbij ook goed op de fitting en vervang deze als hij niet meer als veilig kan worden beschouwd of als deze er niet goed meer uit ziet. Vaak kun je nog wel fittingen in de oude stijl vinden, die dan wel weer veilig zijn. Let dan alleen wel op de grootte van de fitting. Sommige lampen hebben nog een oude fitting die niet geschikt zijn voor gewone gloei- en ledlampen.
Wanneer ook dit klaar is, rest er nog maar één ding: het ophangen van de lamp. Je kunt nu de lamp ophangen en bewonderen op z’n nieuwe plekje. Gefeliciteerd met je eigen, unieke lamp!

 

Industriële lampen: hoe restaureer je zelf een lamp? was last modified: mei 18th, 2021 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *