Inflatie

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Oranje bank | InflatieInflatie. U heeft er vast al veel over gehoord of over gelezen. Het komt voorbij in de journaals, en zelfs op de markt hebben de mensen het er over. Niet heel vreemd natuurlijk, want de inflatie is misschien nog wel nooit zo snel gestegen.

Gevolgen
Iedereen merkt het in de portemonnee; alles wordt opeens duurder. Benzine is nog nooit zo duur geweest, en ook eten is een stuk prijziger. En wat betreft dat laatste, heeft u de oplossing van de leveranciers gehoord? De verpakking wat kleiner maken, zodat je denkt nog steeds hetzelfde te betalen. Maar dat is dus niet zo, want je krijgt gewoon minder voor hetzelfde bedrag.

Consequentie
De mensen die er voor door hebben geleerd voorspellen dat het nog wel even zo zal blijven. De oorlog in Oekraïne helpt daar niet bepaald bij. Grondstoffen worden duurder, de energieprijzen stijgen, het is 1 grote cirkel van vraag en aanbod, met als uiteindelijke consequentie dat u en ik meer betalen voor zo’n beetje alles.

Logisch
En dan nu naar waarvoor u deze stukjes leest; terug naar meubelen. Want die zijn dus ook duurder geworden, in veel gevallen al zo’n 10%. En dat tikt natuurlijk aan, op een bedrag van een paar duizend Euro voor een bank bijvoorbeeld. Het is niet zo gek dat veel mensen dat soort grote uitgaven eventjes uitstellen. Best logisch, maar u wilt natuurlijk ook niet op een afgeleefde bank zitten.

Ongelukjes
En dat hoeft ook niet. Want u kunt heel veel doen met uw bank. U kunt ‘m opnieuw laten bekleden, er een bankhoes overheen doen, de pootjes vervangen, de stof impregneren, gaten dichten, de vulling van de kussens vervangen. Echt, er kan van alles met uw bank, waardoor u een mooie bank houdt, en voorlopig nog even die grote aankoop kunt uitstellen.

Kijk maar eens op meubelvisie.nl voor onderhoud en reparatie, op bankhoes-expert.nl voor de mooiste bankhoezen of op leer-onderhoud.nl voor het onderhoud aan uw leren meubelen.

Dan kunt u tenminste nog een tijdje wat betreft de meubelen het inflatiespook buiten de deur houden!

Inflatie was last modified: september 1st, 2022 by Kim Sneijder