Ingvar

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ingvar Ik kan een goede grap wel waarderen, zoals u wellicht wel weet als u mijn schrijfsels vaker gelezen hebt. En 1 van de leukere cartoons die ik ken is er eentje van een sollicitatie bij IKEA. Er zit een man achter een bureau, er staat iemand in de deuropening en er ligt een pakket op de vloer. De man achter het bureau zegt daarbij “Maak een stoel en ga zitten.”

IKEA

Die grap vind ik dus leuk. Zegt dat wat over mij? Nou, de grap zegt in ieder geval iets over IKEA, het woonwarenhuis waar veel van de artikelen zelf in elkaar gezet moeten worden. Wist u trouwens dat de naam IKEA komt van de maker, Ingvar Kamprad, en de boederij, Elmtaryd en het dorp, Agunnaryd, waar hij woonde. IKEA dus. Hij begon er op 17jarige leeftijd mee, en inmiddels zijn het dus 456 winkels in 54 landen.

Assortiment

Dat heeft Ingvar, of beter ‘had’ want hij overleed in 2018, aardig voor elkaar. IKEA is inmiddels uitgegroeid tot het grootste merk in meubelen ter wereld. En vanaf het begin werkt IKEA volgens het motto ‘Het aanbieden van een zo breed mogelijk assortiment functionele woonartikelen van een goede vormgeving, tegen zulke lage prijzen dat zo veel mogelijk mensen in staat zijn deze artikelen te kopen’. Volgens mij lukt dat wel.

Miljarden

Ik las in een krant dat IKEA een omzet van bijna 38 miljard euro had verwezenlijkt wereldwijd in 2021. Dat zijn een heleboel Billy’s! En toen vroeg ik me af of er nog andere grote woonwinkels of merken op het gebied van interieur zijn. En ja hoor, die zijn er natuurlijk. Maar wel met een flinke achterstand. Zo draaide Ashley Homestore, de nummer 2 in de wereld, een omzet van ongeveer 3,5 miljard euro en de nummer 3, Restoration Hardware, haalde ruim 2 miljard binnen. Ook niet slecht!

Klippan

Terug naar IKEA. Want daar verkopen ze onder andere banken en stoelen. En daar passen bankhoezen bij; bankhoezen om vlekken te voorkomen of te verbergen, of gewoon omdat het goed staat. Die bankhoezen kunt u kopen bij onze vrienden van bankhoes-expert.nl, bijvoorbeeld de Milos hoes om te gebruiken voor de beroemde Klippan bank van IKEA.

Hij past perfect!

Ingvar was last modified: augustus 23rd, 2022 by Kim Sneijder