Inspiratie voor de tuin

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Inspiratie voor de tuin Terrasmeubilair kan een groot verschil maken in uw achtertuin. Want er is meer in de tuin te doen dan alleen planten kiezen en neerzetten. Je kunt meubels gebruiken als prachtige designelementen.

Ontspanning

Er is een enorm scala aan terrasmeubilair om uit te kiezen, afhankelijk van het ontwerp van uw tuin, uw uitgavenplan en uw manier van leven. Als u het bijvoorbeeld leuk vindt om gasten op uw terras te ontvangen, dan zijn er verschillende soorten dining sets verkrijgbaar. Of voor meer informele ontspanning is er een selectie van fauteuils en loungestoelen om die lange warme dagen door te brengen.

Keuzes

Bij het selecteren van terrasmeubilair is het goed om een beetje te kijken naar hun functies en de verschillende materialen. Houd goed rekening met een aantal aspecten wanneer u begint met zoeken. Denk bijvoorbeeld ‘Hoeveel ruimte heb ik’? Vul je buitenruimte niet te veel. En hoe ga je je tuin gebruiken? Is het om te eten of om uit te rusten? Welk onderhoud past er bij je?

Materialen en weer

Sommige tuinmeubelen zijn niet zo geschikt voor slecht weer en zijn bedoeld om binnen te worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt. Lichtgewicht meubels van aluminium, plastic en riet vallen hieronder, en ze zijn doorgaans wat goedkoper. Dit soort stoelen en tafels vergen weinig onderhoud en zijn gemakkelijk verplaatsbaar. Ze zijn vaak ontworpen om opgevouwen of gestapeld te worden, om opbergruimte te besparen.

Duurzaam

Voor duurzame tuinmeubelen die het hele jaar door in je tuin blijven staan, kun je beter op zoek gaan naar zware en duurzame producten, zoals hout of metaal. Gegoten aluminium en smeedijzer zijn populaire materialen, omdat ze in allerlei uitgebreide stijlen kunnen worden verwerkt. Aluminium heeft dan weer de voorkeur, omdat het roestbestendig is.

Hout

Smeedijzer kan worden behandeld met een metalen beschermer om corrosie te voorkomen, en met enige zorg kan het vele seizoenen van gebruik weerstaan. Een prima alternatief is natuurlijk om houten meubelen, bijvoorbeeld bestaande uit grenen, teak en cederhout, te gebruiken. Het ziet er vaak best bijzonder uit en met een beetje zorg kan het vele jaren meegaan.

Inspiratie

Inspiratie opgedaan? Veel plezier in de tuin, en denk eraan: bedenk goed wat je met je tuin en de meubelen daarin wilt gaan doen!

Inspiratie voor de tuin was last modified: april 21st, 2022 by Kim Sneijder