Interieur dat niet mag ontbreken in huis: de trapleuning

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wist je dat er jaarlijks nog 3650 dodelijke ongelukken gebeuren in huis? Het overgrote deel van deze ongelukken komt door een val van de trap. Ouderen die een misstap zetten, kinderen die uitglijden of jijzelf die plots onwel wordt wanneer je op de trap staat. Natuurlijk kan niet iedere val voorkomen worden, maar het is op zijn minst het proberen waard! Voorzie jouw interieur daarom van een opvallende en stevige trapleuning.

trapleuning

Belang van een trapleuning


Waarom een trapleuning van essentieel belang is? Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit! Zelfs als je nog zo oplettend bent, kan het je overkomen dat je een keer van de trap valt of uitglijdt. Al is het maar omdat je sokken glad zijn of omdat jouw kinderen hun speelgoed hebben laten slingeren. Een trapleuning biedt dan net die extra houvast waar je naar zoekt. Daarnaast zijn er veel ouderen en kinderen die zonder trapleuning helemaal niet boven kunnen komen, bijvoorbeeld omdat hun coördinatie of stabiliteit minder goed is dan die van een volwassene.

Stevige trapleuning


Trapleuningen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld ronde en vierkante trapleuningen, maar ook leuningen met een platte strip. Naast de vorm kan ook het materiaal verschillen, variërend van een houten of smeedijzeren trapleuning tot aan een stalen trapleuning. Daarbij is de vuistregel voor veiligheid: hoe steviger de leuning, hoe beter. De stevigheid heeft te maken het materiaal, de dikte en het aantal plaatsen waar de leuning is bevestigd.

Opvallende kleur


De kleur van de trapleuning draagt ook bij aan de veiligheid. Een opvallende kleur valt meer op en is daardoor gemakkelijker vast te pakken wanneer je valt. Heb je bijvoorbeeld een wit huis? Kies dan voor een trapleuning van blauw staal. Blauw staal is opvallend én extra stevig. Past een zwarte stalen trapleuning of een leuning in matzwart beter bij jouw interieur? Ook deze vallen goed op! Sta je op het punt om een stalen trapleuning staal te kopen? Dan kan de trapleuning specialist kan je helpen bij het kiezen van dit essentiële interieurstuk.

Interieur dat niet mag ontbreken in huis: de trapleuning was last modified: januari 7th, 2020 by KijkopMeubelen.nl