Interview met Meubelvisie

meubelvisieInterview met Meubelvisie.

Wie is Meubelvisie

Meubelvisie is opgericht door Ton de Wit en Ferry de Kok.  Dit zijn twee oude rotten in het vak wiens leven altijd in het teken heeft gestaan van meubels.

Sinds wanneer zit je al in de meubels, Ton

Eigenlijk sinds ik me werkzaam leven ben begonnen. Ik ben in 1977 begonnen als bijrijder om meubels te bezorgen en te monteren. Toen ik mijn vrachtwagen rijbewijs haalde heb ik nog even als chauffeur en meubelmonteur gewerkt. Waarna ik al gauw in de reparatiedienst terecht kwam.

En jij Ferry, hoe lang ben jij al bezig

Ik ben wat jonger als Ton 😉 maar ook ik ben al vrij snel in de meubels begonnen. Na de ambachtschool waar ik mij specialiseerde als meubelmaker. Heb ik eerst ongeveer 7 jaar als tapijtverkoper gewerkt. Waarna ik in een meubelwinkel begon te werken. Hier ben ik begonnen als meubelbezorger en al doende heb ik mij alle facetten van de meubelbranche eigen gemaakt.

Ik denk dat ik in 1987 mijn eerste baantje in de meubels kreeg. Omdat mijn passie voor meubels alleen maar groter is geworden in de loop der tijd. Heb ik diverse opleidingen binnen de meubelbranche gevolgd. Zo heb ik mijn vakdiploma’s gehaald en naast mijn werk een opleiding als binnenhuisarchitect gevolgd.

Van meubelbezorger ben ik opgeklommen tot filliaal houder en inkoper van meubels. Je kunt dan ook wel zeggen dat ik overal verstand van heb, als het om meubels gaat.

Hoe is het gekomen dat jullie samen een bedrijf zijn begonnen

Ferry, op een gegeven moment ging het bedrijf waar ik werkte failliet. Zoals zoveel andere meubelbedrijven in deze tijd. Al snel kreeg ik een baan als meubelmaker waar Ton werkte. In het begin moest ik een beetje aan hem wennen. Maar het bleek toch een toffe kerel te zijn. 😉

Na ongeveer een jaar samengewerkt te hebben. Ontstond het idee naar aanleiding van een artikel uit de volkskrant om voor onszelf te beginnen. Het artikel ging over de enorme milieu belasting die het weggooien van oude meubels teweeg brengt. Omdat wij toevallig goed zijn in het repareren, reinigen en stofferen van meubels. Was het dan eigenlijk een logische keuze om voor onszelf te beginnen en zodoende ons steentje bij te dragen.

Jullie zijn snel gegroeid als bedrijf, hoe kreeg je dat voor elkaar Ton 

Ton, inderdaad een jaar later hadden we tien man aan het werk. Het bedrijf groeide gigantisch, we ontwikkelde verschillende specialiteiten. En het concept sloeg enorm aan. Verzekeraars, meubelbedrijven en meubelfabrikanten wisten ons al gauw te vinden. Niet te duur en een zeer hoog service gehalte sloeg goed aan.

Waarom werkt jullie concept zo goed, Ferry

Grootste pluspunt van ons bedrijf is dat wij verschillende specialiteiten hebben. Enorm veel kennis in het bedrijf aanwezig is. En natuurlijk tevreden klanten. We zijn altijd bereikbaar via de email. Geven vaak binnen een uur al antwoord op vragen van onze klanten.

Maarrr, klachten jongens. Hoe gaan jullie daarmee om

Elk bedrijf heeft weleens een klacht. Maar ik denk dat wij daar anders tegenaan kijken als de gemiddelde ondernemer. Een klacht is voor ons een leermoment maar ook een kans om te laten zien hoe goed onze service is. Klachten krijgen bij ons voorrang. Wij proberen klachten altijd binnen een week op te lossen. Dat is binnen de meubelbranche uitzonderlijk te noemen. Gelukkig hebben wij niet zoveel klachten. Maar als er een klacht is proberen we dat om te zetten naar een positieve ervaring  met ons bedrijf. Een opdracht uit laten voeren door een bedrijf is toch een kwestie van vertrouwen. En dat moet je niet beschamen. Vooral in deze tijd is dat de enige manier om succesvol te zijn.

Als je zo terug kijkt, zijn jullie nog steeds blij met Meubelvisie

Het is het beste wat we ooit hebben kunnen doen. De tijd was er gewoon rijp voor. Ferry en ik zijn een goed team, we vullen elkaar op alle facetten aan. Geen dag is hetzelfde, elke dag leren we nog steeds bij. Omdat we nog steeds alert zijn op dingen die beter kunnen. We kunnen onze passie volgen en dat is het mooiste wat er is.

Heb je nog een goede tip of een quote om mee te geven

Wanneer je werk je passie is, hoef je nooit een dag te werken in je leven. Ik denk dat dit het grootste geheim is waarom wij als Meubelvisie succesvol zijn.

Dank jullie wel voor het interview en mochten er ook andere bedrijven zijn die een interview willen. Meld je even aan bij onze redactie via info@kijkopmeubelen.nl.

Wilt u uw meubels door ons laten herstellen?

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op om u een voorstel te doen
 • Uw E-mail*Waar wij u op kunnen bereiken
  0
 • Uw Naam*Uw volledige naam
  1
 • Telefoonnummer*Voor eventuele vragen
  2
 • Uw Bericht*Waar kunnen wij u mee helpen?
  3
 • 4
 • Wees gerust! Wij houden ook niet van spam en gebruiken uw gegevens alleen om u een vrijblijvend voorstel te doen. Beloofd! * Deze gegevens hebben wij minimaal van u nodig om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen.
  5

 

 

Interview met Meubelvisie was last modified: mei 15th, 2017 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *