Kerst sfeer in huis

kerst sfeerDe feestdagen staan weer voor de deur. Zin om nog dieper in een unieke kerst sfeer gedompeld te worden? Bij kijk op meubelen vindt je de leukste decoratie om de kerst sfeer in huis te creëren. Uitbundig je huis versieren in de kersttijd is een trend. Maar hoe krijg je die bijzondere kerst sfeer in huis?

Kerst sfeer in huis met een kerstboom

Dit is dé tijd van het jaar om het huis te decoreren om extra sfeer en warmte te creëren!! Daarbij mag de kerstboom zeker niet ontbreken. Gaat uw voorkeur nu voor een echte of een kunstkerstboom deze versieren blijft leuk. Sommige kiezen ieder jaar de zelfde bollen en slingers, andere houden er van een ander themakleur te kiezen het kan allemaal heel mooi en sfeervol zijn.

Kies je voor een echte kerstboom

Een tip om een echt kerstboom te verzorgen: Naald verlies kan niet helemaal voorkomen worden maar u kunt het wel beperken. Plaats de kerstboom op een schaal zodat je hem voldoende water kunt geven. Enkele liters water per week is aan te raden, een beetje glycerine in het gietwater voorkomt naaldverlies. Zet hem niet bij de kachel, open haard of verwarming! Plaats de boom op een lichte plaats zonder dat er directe zonnestralen kunnen op schijnen.

kerst sfeerKerst sfeer met een Houten kerstboom

De traditionele naaldboom moet sinds enkele jaren steeds vaker wijken voor de houten kerstboom, die als alternatieve kerstboom populairder en populairder wordt. Dit jaar zal de trend van de houten kerstboom doorzetten. Hoewel de traditionele boom bij de meeste Nederlanders nooit zal verdwijnen, zoeken toch steeds meer mensen naar alternatieven. Wat ligt er in het geval van een kerstboom meer voor de hand dan hout? Precies, eigenlijk niets. Het is een natuurproduct (wat meestal wel de voorkeur heeft bij een alternatieve kerstboom) en je kunt er zelf mee aan de slag. Hout biedt ook de warme uitstraling waar de maand december om vraagt. Daarnaast is geen enkele kerstboom meer hetzelfde en wie wil er nou geen unieke (zelfgemaakte) kerstboom?

Hoewel een kerstboom van hout een alternatief kan zijn, kan deze natuurlijk ook prima worden gebruikt als aanvulling op de kerstdecoratie die je al hebt.

Kerstboom versieren

Zit u vast met uw kerstboom die u zo juist gekocht hebt en hebt u geen raad waar precies te beginnen? Teveel ideeen maar welke wordt het uiteindelijk? Geen probleem, Hier heb je enkele tips voor een duw naar de juiste richting.

Kies de juiste thema voor je kerstboom.

    • Alles in zilver
    • Alles in goud
    • Een combinatie van zilver en goud
    • Of uw favoriete kleur, alles in roze of blauw. Rood blijft natuurlijk die magische traditionele kerst kleur. De gewenste kleur combineer je dan met zilver of goud.
    • Iets anders? zoals uw favoriete dier als kerst thema, dat kan.

De verlichting

De volgend stap nadat u uw kerstboom hebt opgezet is het toevoegen van de verlichting. Het is normaliter altijd beter om een groot aantal aan verlichting in voorraad te hebben in plaats van te weinig. Met het eerste lampje dichtbij de stekker beginnen, vanaf de onderkant van de kerstboom naar het topje. Tip: Test je verlichting natuurlijk eerst alvorens ze aan de kerstboom te plaatsen.

Een piek,  op de punt van de kerstboom

Nadat u tevreden bent met de zojuist geplaatste lichtjes is het tijd voor de topper. Wordt het een piek, ster of engel?  Bij het kiezen van een thema zou dit al erbij moeten zijn. Dit is namelijk de enige stap die jij als niet-ervarene precies zou weten hoe te doen.

Tijd voor de slingers

Of u nu nou gebruik maakt van verschillende slingers, kralen of lintjes, de bloemslinger moet erbij. Plaatst het overal tussen de takjes en ook tussen de stam, probeer het gelijkmatig te verdelen.

Versier uw kerstboom met resterende kerstboom versiering

U kunt beginnen met uw favorieten, verspreid ze gelijkmatig en wel op de meest zichtbare plaatsen en daarna kunt u de resterende kerstboom versiering er om heen voegen. Of u kunt de minder favorieten als eerst plaatsen en daarna de beste onder hen toevoegen op de meest zichtbare plekken. Wanneer het gaat om het plaatsen van de resterende kerstboom versiering kunt u beter eerst de grote doen en daarna de kleinere soorten. Deze methode zorgt er namelijk voor dat uw kerstboom goed verdeeld wordt bij het versieren wat prettig is om naar te kijken.

Kerst sfeer in huis was last modified: oktober 20th, 2016 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *