Kijk op Meubelen 2021

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Het woord "DESMOND" in graffiti op een muur gespotenEinde van het jaar, en wat een jaar. We hebben meer dan ooit binnen gezeten, meer dan ooit online eten besteld, meer dan ooit streaming diensten bekeken. Dus is het tijd voor een terugblik op een raar jaar, en de bijbehorende meubelen.

Minste missen

Laten we beginnen met een meubelstuk waar we meer tijd op hebben doorgebracht dan ooit te voren; de bank in de eigen woonkamer. Want we hebben wat binnen gezeten zeg. Op die bank hebben we gegeten, gehangen, televisie gekeken, en nog veel meer. Nou hebben we hier thuis een prachtige bank, dat is het niet.

Maar af en toe wil je ook wel eens ergens anders zitten; in een restaurant, in een theater of bij de kapper. Daarom nomineer ik de bank in de huiskamer als het meubelstuk dat ik het minste zal missen in 2022, ik heb er wel even genoeg van.

Ontdekking

Dan van een hele andere orde; een meubelstuk dat ik heb ontdekt in 2021. En dat is een meubelstuk dat niet eens in huis staat. Ik leg het even uit; we hebben het afgelopen jaar heel erg veel gewandeld, door de natuur, maar ook door uitgestorven steden. Amsterdam zonder toeristen, met alle winkels dicht, wordt bijvoorbeeld gewoon een prachtige en vooral ook rustige stad.

Noord

En zo ontdekte we een bankje aan het IJ, op het Java-eiland, in het groene parkje. Prachtig uitzicht op ‘Noord’, en helemaal mooi als er dan van die schepen voorbij komen, terwijl jij in het zonnetje zit met een verse koffie. Niks mis mee! Mijn nominatie als ontdekking van het jaar: dat bankje op het Java-eiland.

Grootste gemis

Dan naar het grootste gemis van het jaar; de stoelen die voortaan leeg blijven. Dat zijn er heel wat, we hebben veel mensen te betreuren in dit jaar. Maar ik licht er toch 1 uit: de stoel van Desmond Tutu. Met kerst ging deze grootheid met de eeuwige lach van ons heen, iemand die altijd gestreden heeft voor verdraagzaamheid, voor begrip voor elkaar. Zelfs tussen het apartheidsregime en de grote zwarte meerderheid in Zuid-Afrika!

Ik kan alleen maar hopen dat zijn boodschap van begrip voor elkaar en zoals ik al zei verdraagzaamheid gehoord zal blijven worden.

Ik nomineer als grootste gemis die ene stoel die leeg zal blijven, de stoel van Desmond Tutu.

Kijk op Meubelen 2021 was last modified: december 28th, 2021 by Kim Sneijder