Kleurtrends in 2022

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Verfroller met verschillende kleuren verf | Kleurtrends in 2022 De kleuren waarmee we ons omringen, kunnen een directe invloed hebben op onze emoties. Het kiezen van de juiste kleuren voor bijvoorbeeld meubelen, tapijten, kussens of zelfs de muren kan het verschil maken in elke ruimte. Daarom neem ik u dit keer mee in wat de experts zeggen over de kleuren van het jaar 2022.

Natuurlijk

Weten waar je moet beginnen bij het vinden van de juiste tinten voor je huis is altijd moeilijk. Veel kleurexperts zijn het erover eens dat 2022 het jaar is voor een nieuw begin, en tinten die dit gevoel van verjonging belichamen, zullen het komende jaar enorm populair worden. En dan hebben we het over aardse tinten die de natuurlijke wereld oproepen, warme neutrale tinten die kalmte inluiden en goudgele tinten die elke omgeving opfleuren.

Bovendien wordt voorspeld dat levendige tinten samen met zwoele kleuren een gedurfde indruk zullen maken als de favoriete accentkleuren van het jaar. Voor de mensen die op zoek zijn naar inspiratie, hier zijn 3 van de tinten die 2022 zullen domineren.

1. Grijsgroen

Deze verfijnde tint symboliseert balans en harmonie die vaak wordt gezien in de natuurlijke wereld. De tint is subtiel genoeg om op veel manieren door het hele huis te worden gebruikt, zoals een vleugje kleur op de keukenkast of een kleurrijk welkom bij de ingang.

2. Citroen

In het verleden werd geel vaak ouderwets en overweldigend genoemd. Zonnige tinten maken echter een comeback in de designscene, omdat mensen op zoek zijn naar manieren om hun huis op te warmen. Vooral boterachtige en citroenachtige tinten die lijken op de bloembladen van een zonnebloem, geven naadloos energie aan elke ruimte waarin ze worden ingezet.

3. Aubergine

In plaats van altijd traditioneel zwart te gebruiken, kun je ook gebruikmaken van andere donkere kleuren zoals een diep en donker aubergine. Het gebruik van donkere tinten kan overal in interieurs worden verwerkt, van donkere terrazzovloeren tot donkere muren. Deze kleur benadrukt een mooie verfijning wanneer het wordt gemengd met neutrale meubels en textiel en voegt een gedurfde, maar toch klassieke esthetiek toe aan elk ontwerp.

U ziet het, net als bij meubelen van vorige keer is de trend natuur, terug naar de basis. Doe er uw voordeel mee als u gaat herinrichten, of als u op zoek gaat naar nieuwe accessoires!

Kleurtrends in 2022 was last modified: maart 22nd, 2022 by Kim Sneijder