Kunst

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

KunstAls u me inmiddels een beetje kent, dan weet u dat ik een enorme interesse in kunst, design, interieur en meubelen heb. Ik val u er tenslotte regelmatig mee lastig, toch? Maar wist u ook dat er musea zijn waar ze prachtige kunst en design hebben. Ik stel u er graag enkele voor.

Amsterdam

We beginnen in Amsterdam, bij het Stedelijk Museum. Het Stedelijk heeft regelmatig prachtige temtoonstellingen op het gebied van ontwerp en design, het is echt de moeite waard om dat in de gaten te houden. Maar er zijn ook een paar klassieke meesterwerken te zien op dat gebied. U ziet er bijvoorbeeld een originele Rietveld-stoel, in de klassieke rood blauwe stijl. En er staat een ‘Knotted Chair’ van Marcel Wanders, ook prachtig!

Gent

Dan gaan we met de trein naar Gent, en daar bezoeken we het Design Museum. Het is een prachtig museum dat bestaat uit een oud herenhuis en een moderne vleugel. En het bevat een verzameling ontwerpen van art nouveau tot de hedendaagse avant-gardevormgeving, en van Art Deco tot Organic Design. En als u er snel bij bent, kunt u de tentoonstelling ‘Spreekstoelen’ nog meepakken. Een groep van 100 mensen kreeg carte blanche om een kerkstoel te herscheppen tot een nieuw object. Zeer de moeite waard!

Weil am Rhein

Na Gent nemen we de trein naar Duitsland, naar Weil am Rhein. Daar staat namelijk het Vitra Design Museum, het enige museum dat compleet is gewijd aan Vitra. U weet wel, het label van onder andere de welbekende Vitra Panton Chair en Eames Lounge Chair. Echte klassiekers! Trouwens, alleen voor het gebouw en de zeer bijzondere showroom is het museum al de moeite waard. Maar wij gaan natuurlijk voor de meubelen!

Zo, ik hoop dat ik u wat inspiratie heb gegeven voor een weekendtripje, het zijn in ieder geval 3 prachtige musea waar u van alles over meubelen, interieur en design kunt vinden.

Mijn tip is ook om u te abonneren op de nieuwsbrieven, dan kunt u mooi bijhouden wanneer er iets voor u langs komt!

Kunst was last modified: september 6th, 2022 by Kim Sneijder