Maak je borst maar nat!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Al bezig geweest met nieuwe stoelen bestellen? Nee? Nou, ik wel! Heb er 2 besteld in Amstelveen, 4 in Amsterdam, 3 in Den Haag, 2 in Haarlem en 2 in Utrecht! Voor sommige van die stoelen is het nog wel even wachten, die uit Utrecht zie ik pas aan het einde van het jaar. Maar ze zijn het wachten waard!

Al een idee wat ik bedoel? Nee, ik ga niet een stoelenwinkel beginnen, en ook niet een restaurant. En ik ga ook niet alle meubelen in ons huis vervangen. Ik ga die stoelen ook niet echt kopen, ik ga ze huren! Voor een uurtje of 2, op een avond. Valt het kwartje al? Ik heb het natuurlijk over theaterstoelen. Dat kan en mag namelijk weer, en wat ben ik daar blij mee! En nee, minister De Jonge, daar kan geen Dvd’tje tegenop!

Ik heb al kaartjes voor een klassiek concert, voor een paar cabaretiers, voor een toneelstuk. Maar ik kijk pas echt uit naar ‘The Rocky Horror Picture Show’. Die show is briljant! Want als je naar ‘Rocky Horror’ gaat, en je hebt geen idee wat het is, nou, maak dan je borst maar nat! Zorg er in ieder geval voor dat je een waterpistool bij je hebt (een supersoaker is nog beter), een krant, een spel kaarten en rijst. Want dat ga je allemaal nodig hebben!

Het is ooit begonnen als een gewone musical, maar door de jaren heen is er wat gebeurd. ‘Rocky Horror’ neemt publieksparticipatie namelijk wel heel letterlijk; het publiek komt ook vaak verkleed naar de show. En als de verteller het podium opkomt, en vertelt dat er een bruiloft is (en die is er!), dan begint de lol. Iedereen gaat met rijst gooien! Onweer? Ratelen met de kaarten. Maar het leukste is regen. Want dan gaat iedereen los met de waterpistolen en supersoakers. Alles mag, iedereen spuit elkaar nat, het is 1 groot feest!

Ik verheug me er nu al op in ieder geval. We nemen onze dochter mee, die nog nergens vanaf weet. Het wordt haar ‘Rocky Horror’-doop. Letterlijk en figuurlijk! Ben wel benieuwd hoe ze na de show alle rommel het theater uit krijgen. En alle vlekken uit de stoelen. Ze mogen ons bellen!

Het zal niet de eerste keer zijn dat wij gevraagd worden om de stoelen weer op orde te krijgen, in zo’n theater …

Maak je borst maar nat! was last modified: juni 22nd, 2021 by Kim Sneijder