Met deze functionele tips haal je het meest uit je woonkameroppervlak

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

De woonkamer heet niet voor niets de woonkamer. Het is vaak de centrale kamer van het huis, en daarom belangrijk om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Met deze blog zorgen we ervoor dat je zoveel mogelijk uit je woonkameroppervlak kunt halen!

Kies voor multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn een uitstekende manier om ruimte te besparen in je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank die kan worden omgetoverd tot een bed voor gasten, of een salontafel die je kunt gebruiken als opslagruimte voor bijvoorbeeld tijdschriften en afstandsbedieningen.

Maak gebruik van de hoogte

Als je woonkamer niet groot genoeg is om veel meubels te plaatsen, kun je natuurlijk ook de hoogte gebruiken om meer van de ruimte te benutten. Hang bijvoorbeeld planken op aan de muur om boeken en andere spullen op te bergen.

Gebruik spiegels

Spiegels zijn niet alleen handig om jezelf in te bekijken, maar kunnen ook helpen om een ruimte groter te laten lijken. Plaats bijvoorbeeld een grote spiegel aan de muur tegenover het raam om meer licht binnen te laten en de illusie te creëren van een grotere ruimte.

Kies voor slimme opbergruimte

Een opgeruimde woonkamer oogt niet alleen netter, maar ook groter. Kies daarom voor slimme opbergruimte, zoals boekenplanken aan de muur of kasten die in de hoek passen. Op deze manier kun je al je spullen opbergen zonder dat het ten koste gaat van de beschikbare ruimte.

Laat de ruimte ademen

Overvolle woonkamers kunnen chaotisch en druk ogen. Laat de ruimte daarom ademen door niet te veel meubels en accessoires te plaatsen. Kies voor een paar eyecatchers in plaats van veel kleine decoraties en laat de rest van de ruimte vrij.

Maak gebruik van verlichting

Goede verlichting kan een ruimte groter laten lijken en zorgen voor een gezellige sfeer. Kies voor verschillende soorten verlichting, zoals een plafondlamp, vloerlamp en tafellampen. Hierdoor kun je de sfeer in de ruimte aanpassen aan de situatie en creëer je meer diepte en ruimte. Om te veel draden te voorkomen, zou je gebruik kunnen maken van een stekkerblok. Dit kan je bijvoorbeeld online aanschaffen bij Stekkerblokkenshop.nl.

Met deze functionele tips haal je het meest uit je woonkameroppervlak was last modified: maart 24th, 2023 by KijkopMeubelen.nl